Haberler

Mehmetçik'ten Sınır Bölgelerine Yığınak

Terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan sınır ötesi kara harekatı, olumsuz hava şartları ve çetin coğrafi yapıya rağmen aralıksız sürüyor.

"Güneş Operasyonu" ile Kuzey Irak'ta terörist avını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sınır bölgesinde de güvenlik tedbirlerini artırdı. Mehmetçik, PKK'lı teröristlerin önemli geçiş noktalarından olan Cudi Dağı'nda tüm önemli noktalara üs ve mevziler kurdu.

1995-1999 yılları arasında gerçekleştirilen 'Çekiç' ve 'Balyoz' harekatlarından sonraki en geniş kapsamlı operasyonu başlatan TSK, Türkiye sınırları içinde de PKK'lı teröristlerin önemli geçiş noktalarından olan Cudi ve Gabar dağlarının önemli noktalarında mevziler kurdu. Bolu, Kayseri, Isparta ve Trakya'dan sevkedilen komando birlikleri Cudi Dağı etekleri ile Kuzey Irak'ın Haftanin, Sinaht, Pirbela kesimlerindeki PKK kamplarının istikametinde yer alan Şırnak'ın Şenoba, Balveren ve Andaç köylerine yakın yerlere yerleştirildi. Yol kontrollerinin de arttırıldığı bölgede hazırlıklar tamamlanırken, daha iç bölgelerde de askeri birlikler mevzilendirilmeye başladı. Cudi ve Gabar dağlarına geçiş yolu üzerindeki noktalar ve karakollar güçlendirildi.

"Güneş Operasyonu" ve sınır bölgesindeki operasyonlarda korucular da aktif rol alıyor. Bu arada, Cudi ile Gabar dağları boyundaki köy ve beldelerde durumun sakin olduğu gözlendi. Sınır hattından olası terörist sızmalarına karşılık Gabar ve Cudi Dağı tepe ve eteklerinde korucu ve komandolar nöbet tutarak geçişlere engel olurken, Kobra savaş helikopterleri de bölgede alçak uçuşlar yapmaya devam ediyor. Bölgede yapılan mayın arama tarama çalışmalarına özel eğitimli köpekler de katılıyor.

(ZK-SK-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title