Haberler

Mayınlı Bölgeden Petrol Fışkırıyor

Suriye Sınırında Bulunan Mayınlı Arazide Açılan 25 Kuyunun 21'inden Petrol Çıktığını Belirten Tpao Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıparmak, "Türkiye'nin 2020 Yılına Kadar Petrol ve Doğalgaza Ödeyeceği Fatura Tahminen 500 Milyar Dolardır" Dedi.

Suriye sınırında bulunan mayınlı arazide açılan 25 kuyunun 21'inden petrol çıktığını belirten TPAO Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıparmak, "Türkiye'nin 2020 yılına kadar petrol ve doğalgaza ödeyeceği fatura tahminen 500 milyar dolardır" dedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Batman Batı Raman AP-2 kampındaki gaz depolama tesisinin temelini attı. Temel atma törenine Batman Valisi Dr. Recep Kızılcık, TPAO Genel Müdür Yardımcıları Murat Altıparmak, Mahmut Adanır, TPAO Batman Bölge Müdürü Erdal Coşkun, TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman ve daire başkanlarının yanı sıra çalışanlar katıldı. Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıparmak TPAO'nun 2007 yılı içindeki çalışmalarından övgü ile söz ederken, 2008 yılı hedeflerini anlattı.

TPAO Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıparmak, başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, "TPAO'nun 2007 yılı çok yoğun geçti. Türkiye genelinde 81 sondaj bitirdik. Her üç bölgede ve denizlerde yatırım bütçemiz 560 milyon YTL. 2008 gerek denizlerde gerek karalarda yoğun bir yılımız olacak. Bu yüzden çok çalışmamız gerekiyor. Böylece üreteceğimiz her bir varil petrol, ülkemiz insanının refahı olacaktır. Bunu yapmak zorundayız. Çünkü önümüzdeki 13 yıl içerisinde, 2020 yılına kadar Türkiye'nin

petrol ve doğalgaza ödeyeceği fatura 500 milyar dolardır. Biz ülkenin ihtiyacı olan petrol ve doğalgazı karşılayarak, Türkiye Petrolleri olarak faaliyetlerimizle bu faturayı aşağı çekmeye çalışıyoruz" dedi.

2008'DE DE MAYINLI BÖLGEDE PETROL ARANACAK

TPAO Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıparmak, Suriye sınırında petrol arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Suriye sınırında petrol sahasının sınır hattı ile ikiye bölündüğünü söyleyen Altıparmak, "Sahanın büyük kısmı Suriye tarafında, bir kısmı da Türkiye tarafında kalmış. Oradaki keşfi biz Suriyeliler'den daha önce yaptık. 70-80'li yıllarda çok yoğun sondajlarımız oldu. Yalnız bizim sondaj yapmadığımız mayınlı alan ile sınır arasındaki emniyet şeridinde izin ile bu alana girmemize müsaade

edildi. Orda 25 kuyu kazdık. Kuyuların 21 tanesinden petrol çıktı. Bu yıl sınırdaki faaliyetlerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

"BATMAN TPAO'NUN GÖZBEBEĞİDİR"

Batman'ın TPAO camiasında ayrı bir yeri olduğuna dikkati çeken Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıparmak, "Batman bizim gözbebeğimizdir. Karadaki faaliyetlerimizin büyük bir kısmı Batman'da yapılmaktadır. TPAO olarak kendimize bir hedef koyduk. Ülkenin ihtiyacı olan petrol ve doğalgazı inşallah yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerimizle temin edip ülkemizin yükünü hafifleteceğiz. Bugün temelini attığımız bu tesisimiz şu günlerde ihtiyaç duydukça İran'dan gaz getirilmesinde gaz miktarını revize etmekte çok

ciddi görev üstleniyor. İnşallah şu an temelini atacağımız bu tesisimiz gurur halkaları olacak tesislerin devamı olacaktır" dedi.

(MŞY-CMH-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title