Haberler

Marmara Depremi'nin 16. Yılında Dualar Gözyaşlarına Karıştı

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi 16. yılında 3 bin 891 kişinin hayatını kaybettiği Sakarya’da dualarla anıldı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi 16. yılında 3 bin 891 kişinin hayatını kaybettiği Sakarya'da dualarla anıldı. Depremin olduğu saate kadar süren anma programında vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Resmi kayıtlara göre 17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiği 23 bin 781 kişinin de yaralandığı 17 Ağustos 1999 yılında Kocaeli Gölcük merkezli gerçekleşen Marmara Depremi, 16. yılında Sakarya Kent Meydanı'nda dualarla anıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Belediyesi, Hendek Belediyesi ve Sakarya İl Müftülüğü katkılarıyla Sakarya İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMDER) tarafından Kent Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliğine Sakaryalı milletvekilleri ve yaklaşık 300 vatandaş katıldı.

Akşam saatleri itibariyle başlayan anma etkinliklerinde İl Afet ve Koordinasyon Merkezi (AFAD) ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaye Dairesi Başkanlığı çalışmaları ve araçları tanıtıldı. Ayrıca Kent Meydanı'na kurulan 25 metrelik tünelde depremi anlatan fotoğraflar sergilendi. Deprem şehitlerinin isimlerinin yer aldığı slayt gösteriminin ardından Orhan Cami İmam Hatibi Alaaddin Beşel, İhsaniye Camii İmam Hatibi Suat Tekeoğlu, Çerçiler Camii İmam Hatibi Tuğrul Ersoy ve Sarı Kışla Camii İmam Hatibi Ali Güzeldal Kur'an-ı Kerim Tilaveti yaptı. Ağa Camii İmam Hatibi Ali Ömürlü'nün Deprem Kasidesini okuduğu sırada ise gözyaşları sel oldu. Depremin olduğu 03.02'ye kadar süren anma programı, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Yusuf Akkuş'un yaptığı hatim duası ile sona erdi.

Deprem Kasidesinin okunduğu sırada gözyaşlarını tutamayan Hülya Bayraktar isimli vatandaş, 'akraba gibiydik' dediği ve depremde kaybettiği komşuları aklına gelince çok duygulandığını söyledi. Hatim duasının yapıldığı sırada gözyaşlarına boğulan ve ayakta güçlükle durabilen Firdevs Akgül ise depremde 12 yaşındaki kızlarını kaybettiğini 16 yıl geçmesine rağmen sanki dün kaybetmiş gibi hissettiğini ifade etti. Depremde yaşadığı anları da anlatan Akgül, "Çocuklarıma deprem oluyor olduğunuz yerde kalın geçecek diye söylemiştim. Ama sonra apartman üzerimize gelip vurup geri gittiği zaman yerin dibine gidiyoruz gibi zannettim" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gölcük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title