Haberler

Marev'den Midyat'ta 5 Dilde İki Konser - Mardin

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) Musiki Korosu ile Mısra Türk Müziği Topluluğu Korosu Midyat ilçesinde 5 dilde konser verdi.

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) Musiki Korosu ile Mısra Türk Müziği Topluluğu Korosu Midyat ilçesinde 5 dilde konser verdi.

Kaymakamlık ve Midyat Belediyesince Fen Lisesi Kültür Merkezinde düzenlenen, "Aynı Bahçenin Çiçekleri" konserde, MAREV Musiki Korosu ile Mısra Türk Müziği Topluluğu Korosunun yanı sıra TRT ve Türk müziği sanatçısı Aylin Şengün Taşçı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı ve Türk Tasavvuf Müziği Ses Sanatçısı Ömer Faruk Belviranlı da sahne aldı.

Sunuculuğu radyo programcısı ve sunucu Jale Şengün Sucuoğlu'nun yaptığı konserde, Şef Ümit Atalay yönetiminde Türkçe, Arapça, Kürtçe Süryanice ve Ermenice eserler seslendirildi.

Yöresel oyunların da yer aldığı program vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, MAREV Genel Başkanı Fehmi Tahincioğlu ve ailesine, Midyat'ta gerçekleştirilen bu etkinlik için teşekkür etti.

Aynı zamanda MAREV'in onur kurulu üyesi olduğunu belirten Tahincioğlu, MAREV'in Türkiye'nin değişik yörelerinde Mardin ve Midyat ile yöre kültürünü yaşatmak için çaba harcadığını aktardı.

Sunucu Sucuoğlu da MAREV Korusunun, müziğe gönül veren, farklı kültür, inanç ve yaştaki kişilerin katılımından oluştuğunu anlatarak, koronun 2008 yılında bu yana müzik yapan amatör bir topluluk olduğunu belirtti.

Koronun Mardinliler kadar Mardinli olmayanların da yer aldığı, farklı kültür, inanç ve yaştan müzik severlerden kurulu olduğuna işaret eden Sucuoğlu, farklı dillerden eserlerin bu coğrafyanın çiçekleri olduğunu vurguladı.

Konser sonunda İlçe Emniyet Müdürü Temel Salma tarafından Kaymakam Hüseyin Tekin ve Belediye Başkanı Veysi Şahin adına konserde emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Midyat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title