Haberler

Mardin'e hafta sonu turist akını

Güncelleme:

Mardin'e hafta sonu turist akını Bayram tatilini fırsat bilen turistler, tarihi kent Mardin'e akın etti.

Mardin'e hafta sonu turist akını

MARDİN - Bayram tatilini fırsat bilen turistler, tarihi kent Mardin'e akın etti.

Kültürü ve tarihi dokusuyla Mardin, Güneydoğu'da turizmin gözbebeği haline geldi. Pandemi nedeni ile uzunca bir süre istenilen oranda turisti ağırlayamayan kent, bayram tatilinde turiste doydu. Antalya'dan gelen Emine Kaya, Mardin'in tarihi dokusunun çok güzel olduğunu söyledi. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yerden bahsettiğini kaydeden Kaya, "Gerçekten çok güzel manzara var, tarihi doku olarak çok hoşuma gitti, çok beğendim. Genel olarak çarşısı ve gümüş telkarileri çok hoşuma gitti. Süryani çöreği var o da çok güzeldi" dedi.

"Mardin'i gece ayrı gündüz ayrı gezin"

Mardin'i çok beğendiği için burada yaşayabileceğini belirten Hatice Aydoğan ise "Turumuz Adıyaman'dan başladı. Diyarbakır, Gaziantep ve Mardin'e geldik. Ama en çok beğendiğim yer Mardin. Sevdim bu bölgeyi, eski Mardin'i ve evlerini çok beğendim. Mistik bir hava var çok değişik bir şehir. İnsanı en çok etkileyen bir şehir, burada yaşamak isterim" diye konuştu.

Gezdiği yerler içinde en çok Mardin'i beğendiğini belirten Haydar Yarayan da "Tarihi çok seven biriyim. Buraya özel 4-5 gün ayırılması gerekiyor, bunu hissettik. Mardin'e kesinlikle gelin. Burası çok farklı bir yer. Diğer gezdiğiniz yerlere Akdeniz ve Ege'ye benzemiyor. Buraya özel tur yapılması gerekiyor Ankara ve İstanbul'dan. Turizm olarak devletin buraya yatırım yapması gerekiyor. Biz gece de gezdik. Turdan gece otele geldik. Çok zamanımız yok. Bugün de gündüz çok fazla serbest zamanımız yok. 5 saatimiz falan var. O yüzden gece de gezdik" şeklinde konuştu.

Gece saat 02.00-03.00'a kadar buradaki mekanların açık olduğunu aktaran Yarayan, "Sürekli bekçi arkadaşlarımız burada güvenliği de sağlıyorlar. Buraları bir gündüz bir de gece görün. Mardin'i her zaman görün" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Antalya turist Mardin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title