Haberler

Mansur Yavaş 30 Mart Seçimlerini AİHM'ye Taşıdı

Güncelleme:

30 Mart yerel seçimlerinde Ankara'da 'hile yapıldığı' iddiasıyla YSK'ya giden Mansur Yavaş konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıdı.

30 Mart 2014 yerel seçiminde Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve seçimi 32 bin oy farkla kaybeden Mansur Yavaş, iç hukuk yolları tükenince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu.

MANSUR YAVAŞ PES ETMİYOR

Yerel seçimde 'hile yapıldığı' iddiasıyla önce Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), ardından Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel başvuruda bulunan Mansur Yavaş, buradan bir sonuç elde edemeyince 'sunduğu delillerin yeterince incelenmediği' gerekçesini ileri sürerek konuyu AİHM'e taşıdı.

"ANKARALI SEÇMENİN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIM"

AİHM başvurusuyla ilgili açıklama yapan Mansur Yavaş, "Ankaralıya yapılan haksızlığın peşini bırakmamak adına, sandığa yansıyan iradenin gerçeğe çıkması için AİHM'e başvurduk. Ankaralının hak arama mücadelesini her platformda vermeye devam edecek, Ankaralı seçmenin güvenini boşa çıkarmayacağım." ifadelerini kullandı. AİHM'den umutlu olduğunu belirten Yavaş, "Ben oradan olumlu bir sonucun çıkacağına inanıyorum." dedi. Yavaş, dilekçesinin 20 sayfayı bulduğunu belirtti.

"BELGELER YETERİNCE İNCELENMEDİ"

Yaklaşık 40 bin sayfalık belgeyi YSK'ya verdiklerini kaydeden Yavaş, bu belgelerin 3 saat içerisinde değerlendirildiğini belirterek şunları söyledi: "Bu kadar belgenin bu kadar kısa sürede okunup değerlendirilmesi imkansız. Teslim ettiğimiz belgelerin yeterince incelenmediği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunduk. Oradan da 'genel seçime bakarız ama yerel seçime bakamayız' anlamına gelecek bir karar çıktı. İç hukuk yolları tükendiği için de hak mücadelemizi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşımaya karar verdik."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Mansur Yavaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (122)

başkentli 06:

Hiç bir seçimde 40 bile göremeyen melih bey 44 ü nasıl aldı.

37
39
yanıtYanıtla
Ankaralı:

Helal olsun mansur yavas

34
22
yanıtYanıtla
zorbey:

koltuk derdindesin davanı satansın benim nezdimde

21
33
yanıtYanıtla
kara bela:

Bahçeliye mektup yazıyorsun diyorsunki MHP yi sollaştırıyorsun oda seni ihraç ediyo. . . sen ne yapıyon gidip CHP den aday oluyon . . . . bu nasıl ülkücülük de get ordan sakın yavaş yavaş değil hızlıca kaybol. . . senin gibi ülkücü olma olsun

28
24
yanıtYanıtla
Kılçık:

Kaypaklık yaptın. . . 50 yıllık binlerce ülkücü şehidin kanlarını çiğnedin Cemaatin desteğiyle CHP den aday oldun. . üçünüzü temsilen AK Partiden öyle bir Osmanlı tokadı yedinki hala daha kendine gelememiş üstelik bu tokat beyin aktivitelerini de kaybetmesine yol açmış. . . Mansur a acilen MHP ve CHP beyin ve sinir hastalıklarından randevu alsın. . . .

24
27
yanıtYanıtla
kerim:

Hazımsızlık zor zanaat. . . Soda iç soda. . .

21
28
yanıtYanıtla
toprak:

bu hırsızlık yapan akp dini kullanarak bir yere geldiler ama Müslümanlıkla alakaları yok. namusları şerfleri ayak altında neden yemin ettiniz ozaman bu sizi tepe takla eder hemde kul hakkı

25
23
yanıtYanıtla
sancarhanmobilWeb@haberler.com:

Meseleni ülkende hallet.Avrupadan ne medet umuyorsunuz beyin yoksunları.Adamlar kanına susamış zaten

21
21
yanıtYanıtla
şencan Mobil-ANDROID:

gökcekin hile ile kazandini cumle alem biliyor

17
25
yanıtYanıtla
Ankara gıtmesın:

Gokcegın parsel parsel sattıklarını ıyı bılıyoruz kızılay bolgesı kıme satıldı bı acıklasın ankaralının hıv sevmedıgı bırı hemde

22
17
yanıtYanıtla
Tüm 122 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title