Haberler

Manisa Osb, Başarısıyla Taktir Topladı...

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (Osb) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyelerini Ağırladı. Mtso Osb Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, Komisyon Üyelerine Manisa Sanayisinin Son 40 Yılda Geldiği Durumu Gururla Anlattı. Osb Yönetimlerinin Sanayicilere Devriyle İlgili Tartışmaların Yaşandığı Şu Günlerde Komisyon Üyeleri, Manisalıların Yönettiği Osb'ye Hayra...

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyelerini ağırladı. MTSO OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, komisyon üyelerine Manisa sanayisinin son 40 yılda geldiği durumu gururla anlattı. OSB yönetimlerinin sanayicilere devriyle ilgili tartışmaların yaşandığı şu günlerde komisyon üyeleri, Manisalıların yönettiği OSB'ye hayran kaldı.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri Türkiye'deki OSB'lerin sorunları ve aksayan yönlerini incelemek üzere ülke turuna çıktı. Hafta sonunda Manisa'ya gelen komisyon üyeleri Pazar günü OSB'deki, dev sanayi tesislerini gezdiler.

Komisyon Başkanı Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ile Başkan Vekili Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çevik'in yanı sıra çok Manisa ve diğer illerden çok sayıda milletvekili, OSB yönetim kurulu üyeleri ve ilgili birim müdürleri toplantıda hazır bulundu. OSB'nin 1969 yılında başlayan ilk alt yapı çalışmalarından örnekler vererek, slayt destekli sunumuna başlayan OSB yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, 40 yılda OSB'nin kat ettiği mesafeyi rakamsal verilerle katılımcılara anlattı. Manisa OSB'de 4 ve 5. kısımların bitirilmesiyle birlikte fabrika ve çalışan sayısının kademeli olarak iki katına çıkacağına dikkat çeken Başkan Bülent Koşmaz, yeni bir termik santral yaparak, OSB'nin enerji açığını da kapatmayı planladıklarını dile getirdi. Sunumunda OSB'nin 2009 yılında 10 milyon metrekarelik dev bir sahaya yayılacağına değinen Koşmaz, "Bunları gerçekleştirirken sanayicimizden ve devletten tek bur kuruş almadık. Kendi yağımızda kavrularak, OSB'yi büyüttük. Şehrimiz bu büyümeyle birlikte uluslar arası arenada ödüller aldı. Şuanda dünyanın en iyi ve karlı yatırım kentiyiz. Büyük firmalar yeni kısımlarda kendilerine yer almak için sıradalar. Yeni kısımların inşa çalışmasının yüzde 10'u tamamlandı. Yüklenici firma yaklaşık 1.5 yıl sonra anahtar teslimi şeklinde 4 ve 5. kısımları bize verecek. Böylece Manisa sanayisi hedeflerimiz doğrultusunda istenilen büyüklüğe erişmiş olacaktır. Buda bize gurur veriyor" dedi.

OSB'yi sanayicilerle birlikte yönetiyoruz Manisa OSB'nin yönetim şeklinden de bahseden Koşmaz, OSB yönetim kurulunda görev yapan dört üyenin sanayici, kendisiyle birlikte iki üyenin ticaretle uğraştığını söyledi. Ucuz enerji, su ve diğer imkanlarıyla örnek bir OSB meydana getirdiklerini hatırlatan Koşmaz, komisyon üyelerinin sorularını da cevaplandırdı. OSB yönetimlerini sanayicilere devrinin tartışıldığı son yıllarda örnek bir model olan Manisa OSB'yi hayranlıkla gezen komisyon üyeleri, Bülent Koşmaz ve ekibini tebrik ettiler.

(ÖA-YK)

18.02.2007 20:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title