Haberler

Manisa'da Beşik Gibi! 5.1'lik Depremin Ardından Son 12 Saatte 120 Kez Sallandı

Güncelleme:

Manisa'da sarsıntılar sürüyor. AFAD'ın verilerine göre, dün akşam saat 18:53'ten bu sabah 07:30'a kadar büyüklükleri 2.5 ile 5.1 arasında değişen 120 deprem meydana geldi.

Manisa beşik gibi. Kentte dün akşam saatlerinde meydana gelne 5.1'lik depremin ardından artçılar sürüyor Kentte Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre,5.1'lik depremin meydana geldiği bölgede Sabah 07:30'a kadar 120 artçı sarsıntı meydana geldi.

ÜST ÜSTE 9 DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ

5.1'lik depremin meydana geldiği bölgede 18.53 - 19.28 saatleri arasında büyüklükleri 1.4 ile 3.3 arasında değişen 9 deprem daha meydana geldi. Depremin en şiddetli hissedildiği Manisa ve İzmir illerinde halk panikle sokağa çıktı. İlk bilgilere göre depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.
DEPREMLER SABAH SAATLERİNDE DE SÜRDÜ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünün yine Manisa'nın Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri olarak belirlediği 4 artçı sarsıntı daha meydana geldi. 4.0, 4.3, 4.6 ve tekrar 4.6 büyüklüğündeki depremler sırasıyla saat 05.14, 05.16, 05.50 ve 05.52'de meydana geldi. Manisa ve İzmir'de hissedilen depremler sonrası halk korkuya kapıldı. İlk belirlemelere göre can kaybı ve hasar olmadı.07.38 sıralarında kent bir kez daha sallandı. 4.5 büyüklüğündeki artçı sarsıntı, yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi.

12 SAATTE 120 DEPREM MEYDANA GELDİ

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Manisa'da son 12 saat içerisinde Akhisar, Saruhanlı, Gölmarmara ilçeleri merkezli 120 deprem meydana geldi. Depremler, vatandaşları tedirgin etti. Vatandaşlar sokakta sabahladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, dün saat 18.53'te, merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, çevre il ve ilçelerden de hissedilmişti. Gece boyunca artçı depremlerle sarsılan Manisa'da sabah saatlerinde 4 büyük deprem daha meydana geldi. Saat 05.14'te merkez üssü Manisa'nın Gölmarmara ilçesi 4,4, saat 05.16'da yine Gölmarmara 4.0, saat 05.50'de Saruhanlı ilçesinde 4,6 ve son olarak saat 05.52'de tekrar Gölmarmara ilçesinde 4.8 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Artarda gelen depremler sonrası vatandaşlar tedirginlik yaşadı.
DÜN AKŞAM 5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLMUŞTU

Manisa ve İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi, dün akşam saatlerinde Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğündeki depremle sallanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Manisa'nın Saruhanlı İlçesi olarak saptadığı deprem saat 18.53'te ve yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi. Manisa ve İzmir'de şiddetli hissedilen depremde halk sokaklara fırladı. Yetkililer can kaybı olmadığını açıklamıştı.


ÇADIRLAR KURULDU

Merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin en çok hissedildiği Tiyenli Mahallesi'nde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kızılay ve İHH ekipleri çalışmalara başladı. AFAD, İHH Manisa Arama Kurtarma (İHH MAK) ve Manisa Telsiz Radyo Amatörleri Arama Kurtarma Derneği (MAT) ekiplerince belirlenen yerlere çadırlar kuruldu.

Saruhanlı'da dün yaşanan 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası Tiyenli Mahallesi'nde 30 kadar kerpiç ev hasar gördü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title