Haberler

Manavgat Efendisi Olmayan Kadınlar Gösterisi

Efendisi Olmayan Kadınlar gösterisiANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde gazeteci Tayfun Talipoğlu ile türkücü Mustafa Özarslan'ın sunduğu 'Efendisi Olmayan Kadınlar' gösterisi ilgi gördü.

Efendisi Olmayan Kadınlar gösterisi

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde gazeteci Tayfun Talipoğlu ile türkücü Mustafa Özarslan'ın sunduğu 'Efendisi Olmayan Kadınlar' gösterisi ilgi gördü.

Manavgat Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında gazeteci Tayfun Talipoğlu ve Türk Halk Müziği'nin sevilen ismi Mustafa Özarslan'ın yer aldığı 'Efendisi Olmayan Kadınlar' adlı gösterisi sahnelendi. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki gösterinin yapıldığı salon tıklım tıklım dolarken, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yer olmadığı için merdivenlere oturarak gösteriyi izledi. Gösteride gazeteci Tayfun Talipoğlu meslek yaşamı boyunca başından geçen ilginç olaylar, anılar, siyasal ve kültürel yaşama damga vuran kadınların hayatlarına ait anekdotları anlatırken, Mustafa Özarslan da şarkı ve türküler seslendirdi.

Sahaftan kitap almaya özel bir zaafı olduğunu anlatan Talipoğlu, bu kitapları kendilerinden önce okuyanların yazdığı notları merak ettiğini ve ilginç notlar bulduğunu kaydetti. Sahaftan Albert Camus'un 'Başkaldıran insan' kitabına baktığını söyleyen Talipoğlu, kitabı karıştırırken arada gördüğü 'başkaldıran insan' ifadesinin 'hayır diyen biri' olarak tanımlandığını ve onun üzerine kitabı okuyan kişinin 'kadınlar neden hayır demiyor' diye not düştüğünü söyledi. Sorgulayan kadın ve erkeklerin 'hayır' demeye başladıkları zaman daha gerçekçi olduklarını kaydeden Talipoğlu, bu kadınlardan birinin de Nezihe Muhiddin olduğunu belirtti. Nezihe Muhiddin'in Türkiye'nin ilk siyasi partisi Kadınlar Halk Fırkası'nı kurduğunu vurgulayan Talipoğlu, "Türkiye'nin ilk 'hayır' demesini bilen kadınlarındandır. O tarihlerde kadınlar partiyi kurunca bizimkiler, hiç ummadığınız adamlar, 'Bu kadınlar modayı mı tartışacak' diye gırgır geçmiş. O tarihlerde böyle bir şey oluyor. ve erkekler dayanamıyor 1909 seçim yasasına dayanarak bu partiyi kapatıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Özarslan Tayfun Talipoğlu Manavgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title