Haberler

Malkara Gazi Göleti İnşaatı Başladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığının başlattığı "Bin Köye Bin Gölet Projesi" kapsamında hazırlanan Malkara Karacahalil Gazi Sulama Göleti inşaatı başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının başlattığı "Bin Köye- Bin Gölet Projesi" kapsamında hazırlanan Malkara Karacahalil Gazi Sulama Göleti inşaatı başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Malkara'ya gelerek müjdesini verdiği ve DSİ tarafından ihale edilen 545 dönüm alan üzerine yapılması planlanan gölet inşaatı kazı ile  başladı.

Göletin yapımını üstlenen firmanın mühendisi Kenan Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada göletin bu yılın sonunda tamamlanacağını söyledi.

Gelecek yıl göletten sulama yapılabileceğini ifade eden Ay, "210 bin metreküp gövde dolgusu olacak olan barajımızın yüksekliği 26.70 metredir. Göletimiz 850 Bin metreküp su depolayacaktır. Projemizin maliyeti de 3 milyon 750 bin liradır" dedi.

Eski İl Genel Meclis üyesi İbrahim Becerir'de yaptığı açıklamasında Karacahalil göletinin 1300 dönüm yer suladığını, yeni göletinde 1600 dönüm alan sulayacağını belirterek "Karacahalil mahallemizde iki göletimiz ile birlikte 3 bin dönüm alan sulanacak. İlk mahsul ile birlikte bu rakam 6 bin dönüme çıkacaktır. Çiftçinin eli rahatlayacak, nefes alacaktır" diye konuştu. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Kenan Ay Malkara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title