Haberler

Maliye Bakanı Unakıtan: "Çocuklarımız Devletle İş Yapmaz"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çocuklarının İşleriyle İlgili Eleştirilere Karşılık, "Siz Milletvekili, Bakan Olduğunuz Diye Çocuklarınız İşlerini Bıraktı mı? Bizim Çocuklarımız Ne Devletle İş Yapar, Ne de Sizin Çocuklarınız Gibi Başka Şeylere Aracılık Yapar" Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, çocuklarının iş hayatıyla ilgili eleştirilere karşılık, "Siz milletvekili, bakan oldunuz diye çocuklarınız işleri mi bıraktı?" sorusunu yöneltti.

Meclis Genel Kurulu'nda Maliye Bakanlığı'nın 2008 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında eleştirileri yanıtlayan Unakıtan, "Ben size bir şey sormak istiyorum, hepinizin Allah bağışlasın çocukları var. Siz milletvekili oldunuz diye, ya da vakti zamanında bakan oldunuz diye, çocuklarınızın işi bıraktığı oldu mu hiç? Yanlış bir iş yaparsa, getirilir burada konuşulur. Çocuklar yumurta sattı mesele oldu. Yumurtayı likit yapıp pakete koymuşlar, kötü mü yapmışlar, hijyenik bir yumurta yapmışlar, ne var yani bunda" dedi.

Milletvekillerinin kendisine laf atması üzerine, "Buralardan bir şey çıkarmaya çalışmayın. Bizim çocuklarımız ne devletle iş yapar, ne de sizin çocuklarınız gibi başka şeylere aracılık yapar. Maliye Bakanlığı yapıp yapmayacağımı sizden soracak halim yok" diye konuştu.

- "ÇALIK'A DA DESTEK OLURUZ" -

Unakıtan, yurtdışında Türk iş adamlarının iş almaları için her türlü yardımı yaptıklarını söyledi. Unakıtan, Çalık Grubu ile ilgili eleştirilere karşılık, bu çerçevede Çalık grubuna da, eski CHP Milletvekili ve inşaat mühendisi Ersin Arıoğlu'na da yardım ettiklerini söyledi.

Unakıtan, "Falanca grup yurtdışında iş almış. Aman ne güzel olmuş. Yurtdışında Türk işadamları, Türk müteahhitleri iş alsın diye her türlü yardımı yapıyoruz, Hükümet üyeleri olarak, hatta Cumhurbaşkanı'mız da. Ersin Arıoğlu'na (eski CHP Milletvekili) da yaparız, Çalık'a da yaparız" dedi.

Unakıtan, ölçütlerinin, Türk işadamlarının dışarıda iş yapıp döviz getirmeleri olduğunu söyledi. Unakıtan, "Siz vay buna niye yardım ettin, buna niye yardım ettin?.. Nerede iş yapan adam var, onu önleyin bari. Yasak getirin, hiçbir iş yapmasınlar" dedi. (ANKA)

(AYL/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title