Haberler

"Malatyamıza büyük bir Grup Başkanlığı binası kazandıracağız"

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük, Malatya'ya büyük bir Grup Başkanlığı binası kazandıracaklarını belirtti.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük, Malatya'ya büyük bir Grup Başkanlığı binası kazandıracaklarını belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük ile Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığında incelemelerde bulundu.

Gürkan ve Büyük, daha sonra İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Büyük, burada yaptığı konuşmada, Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı binasının fiziksel kapasitesinin yeterli olmadığını, yeni bir merkez kurarak, imkanları daha güçlü, daha fazla ihtisas tayin eden bir merkez kurmayı amaçladıklarını belirtti.

Yeni merkezle ilgili iki alternatifleri olduğunu aktaran Büyük, şunları kaydetti:

"İlk alternatifimiz mevcut yerdeki alanları değerlendirip güçlendirmek. Bu alan için nasıl destekler alabiliriz, görüşmelerini yaptık. İkinci alternatifimiz ise İnönü Üniversitemiz tarafından kurumumuza tahsis edilmiş bir alan var. Biz bu projenin ikinci alternatif değerlendirilmesine daha sıcak baktık. Bu yer üniversitenin içinde büyük bir alan. İkinci alternatifle ilgili projelerimiz hazır. Yapım aşamasına gelmiş durumda. Başkan Gürkan ve Rektör Kızılay ile Malatyamıza büyük bir Grup Başkanlığı binası kazandıracağız. Kurumum adına her ikisine de katkıları için teşekkür ediyorum."

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kızılay ise projenin hayata geçmesi için uzun zamandır çalıştıklarını hatırlatarak, Malatya'daki Grup Başkanlığının geniş bir bölgeye hitap ettiğine değindi.

Üniversitede Adli Tıp Anabilim Dalı bulunduğuna işaret eden Kızılay, "Bu ana bilim dalımız tıp eğitiminin bir parçası. Adli Tıp Kurumumuz aynı zamanda bir eğitim merkezidir. Sadece tıp fakültesiyle sınırlı kalmayıp, hukuk içinde önemli bir uygulama merkezi. Bütün bunları hesaba katarak üniversitemizin içerisinde çok geniş bir alanı Adli Tıp Grup Başkanlığı yeni merkezi için tahsis ettik. Bu merkez kente önemli katkılar sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Gürkan da bölgeye hitap edebilecek yeni bir merkez için ortak çalışma yürüteceklerini bildirerek, şöyle devam etti:

"İhdas edilen yerde genel bütçede yatırım programına alınma durumu söz konusu olursa yeni binanın yapılması, yok eğer tadilat, onarımla çözülecekse de eski bina ile ilgili bölgeye hitap edebilecek bir fiziki yapının oluşturulması noktasında ortak çalışmalar yürüteceğiz. Yeni bir merkezin yapılması Malatya için büyük bir kazanım olacak."

Ziyaretin ardından heyet, İnönü üniversitesi tarafından tahsis edilen alanda incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Adli Tıp Kurumu Yalçın Büyük Adli Tıp Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title