Haberler

Malatya Modern Bir Şehir Görünümü Kazanacak

Güncelleme:

2009 yılında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Malatya'ya bağlanan Konak'da incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Bizim için Malatya neyse, Konak da o'dur" diyerek, sorunların tespit edilerek çözümleneceğini söyledi.

7 Aralık Salı günü beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri ile birlikte Konak da incelemelerde bulunan Başkan Çakır, Konak Bahçebaşı, Su ve Yenimahalle'nin sorunları hakkında bilgiler alıp, yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Başkan Çakır ve beraberindekileri kurban keserek karşılayan mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı mahallelerinde görmekten son derece memnun olduklarını belirterek, mahalle sorunları hakkında bilgiler verdiler.

Konak Mahallesi'nin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla inceleme gezisinde bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Bizim için Malatya merkezdeki mahallelerimiz neyse Konak da O'dur. Buradaki sorunları tespit ederek, gerekli planlamalardan sonra çalışmalarımızı burada da yapacağız" dedi.

Bütün Kurum ve Kuruluşlarla İşbirliği Yapılıyor…

Amaçlarının Malatya'yı Türkiye'nin en modern illerinden biri haline getirmek olduğunu ve çalışmaların bu yönde sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Çakır, sadece Belediye hizmetleriyle sınırlı kalmadıklarını, Malatya'yı ilgilendiren her türlü gelişime imkanlar ölçüsünde destek verdiklerini söyledi. Başkan Çakır, "Malatya'nın bölge şehri olması adına çalışmalarımızı bütün kurumlarla işbirliği halinde götürüyoruz" dedi.

Çakır: Yapılan hizmetleri anlattı...

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili kısa bilgiler verdi. Malatya Belediyesi tarafından 1.5 yılı aşkın bir süredir Kent Bilgi Sistemi Projesinin yürütüldüğünü ve alan çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Başkan Çakır, Konak mahallesinin de bu projenin içerisinde olduğunu belirterek, kaliteli ve hızlı hizmetler üretilme noktasında bu projenin çok büyük faydalarının olacağını söyledi.

Trafik sorununun çözülmesi için Malatya'nın Kent İçi Ulaşım ve Trafik Planı'nı hazırladıklarını, bu yıl 20 km'nin üzerinde yağmursuyu drenaj kanalı döşediklerini, ana arterler olan Atatürk, İnönü, Fuzuli, Akpınar, Cengiz Topel, Temelli gibi caddelerde altyapısı büyük oranda tamamladıklarını, içmesuyu şebekelerinde yenileme çalışmaları yaptıklarını, altyapısı tamamen biten yerlerde üst düzenlemeler yaptıklarını belirten Başkan Çakır, özetle; "Asfaltlamada standartları yakaladık.

Bilimsel olarak ürettiğimiz asfalt malzemesini kaliteli bir şekilde yollara döküyoruz. Konkasör şantiyesini faaliyete geçirdik. Alfalt alt malzemesinin üretimine başladık. Antepli Sokak ve Tekel arazisi üzerinde 2 tane katlı otopark yapacağız. Bu otoparklar sayesinde Malatya'nın otopark sorunu büyük ölçüde çözülmüş olacak. Araç altyapısını çok güçlendirdik.

Dozer, greyder, eskavatör, yükleyici, silindir, kamyon, kamyonet, otomobil, motosiklet, ağaç sökme makinası, yol çizme makinası gibi çok sayıda araç aldık. Bu sayede hizmetlerimiz daha seri ve daha kaliteli bir şekilde yapılıyor. 34 tane yeni otobüs alarak, otobüs filosunu büyük oranda yeniledik. Türkiye standartlarının üzerinde bir kaliteye ulaştık. 23 tane temizlik aracı aldık. 8 milyon liralık sağlık ve sosyal yardım yaptık. 17 bin civarında, en küçük 6-7 yaşında şehrin dörtbir yanına fidanlar diktik. 400 binin üzerinde çiçek diktik.

Şehrin dörtbir yanında kaldırım ve asfalt düzenleme, otopark düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Yetersiz olan altyapı şebekelerini yeniliyoruz. Telekom, Tedaş, Doğalgaz, Mobesa gibi hatlar da yenileniyor. Altyapı tamamen bittikten sonra üst yapıya geçiyoruz. Devam eden çalışmalar tamamen bittiğinde, yol, kaldırım, otopark, yeşil alan ve dekoratif aydınlatma elemanlarıyla Malatya modern bir şehir görünümü kazanacak" şeklinde konuştu.

Konak'a Semt Konağı Müjdesi...

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, devam eden diğer yatırım ve hizmetler ile proje çalışmaları hakkında da bilgiler vererek, Belediye tarafından, semt konakları ve taziye evleri yapıldığını, bunlardan bir tanesinin de Konak'a yapacaklarını söyledi. Başkan Çakır, inlemeler sonucunda ihtiyaç duyulan bütün hizmetlerin yapılacağını kaydetti.

Belediye Başkan Ahmet Çakır daha sona Konak Bahçebaşı, Su ve Yenimahalle'yi gezdi. Başkan Çakır Konak Spor Tesisleri ile Konak Merkez İlköğretim okulunu'da ziyaret ederek Konak Sopar'un antrenman sahası ile okul bahçelerinin daha modern hale getirilmesi için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

İnceleme gezisine Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş'da katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Ziraat Odası Başkanı Polatbaş, Malatya'ya yapılan hizmetlerin Konak'a da yapılacağına inandığın belirterek yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title