Haberler

Maksut Aşkar kimdir? maksut Aşkar kaç yaşında, nereli, kitapları nedir?

Güncelleme:

Türk Mutfağı'nın lezzetleri çeşitleri lezzetleri ile birleştirip sunan başarılı şef Maksut Aşkar kimdir? maksut Aşkar kaç yaşında, nereli, kitapları nedir?

Türkiye'de bulunan önemli işletmelerin sahibi olan Maksut Aşkar kimdir? maksut Aşkar kaç yaşında, nereli, kitapları nedir? Detaylar haberimizde.

MAKSUT AŞKAR KİMDİR?

1976 İskenderun doğumlu olan Maksut Aşkar, turizm ve otelcilik okuduğu 9 sene içinde, profesyonel bir yönetici olmak için mutfak eğitimi de aldı. Okul hayatı boyunca Q jazz club, emporio armani cafe gibi işletmelerde çalıştı. Mezun olduğunda ise Nupera adlı çok mekanlı yiyecek içecek işletmesinde yöneticilik yaptı.

MAKSUT AŞKAR EĞİTİMİ

Boğaziçi Üniversitesi (1994–1999), Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (1994)

MAKSUT AŞKAR RESTORANLARI

Son 8 yılı aşçı olarak hayalinin peşinden gitti; 2007 yılında ilk restoranını açarak "Multi" yeteneklerini kendisine kanıtladı. Daha sonra 2009 yılında, "Lilbitz" adında bir restoran daha açtı. Burada her 15 günde bir değişen tadım menüleri servis edildi. 2011 yılında 3. restoranını açtı; Köklerine, çocukluk anılarına ve duygularına derinlemesine çalışabildiği "neo yerel mutfağı" sloganı ile "Sekizistanbul". Sektördeki 3 yıllık başarı ve 22. yılın ardından Anadolu mutfağını modern sahneye çıkardığı SALT Galata Müzesi'nde son restoranını açtı. Daha önce kullandığı slogan, restoranın adı "Neolokal" oldu. Anadolu mutfağını modern bir şekilde ele alarak, sadece neolokali deneyimleyen konukların kalbine, sadece Maksut'un çocukluğunun ve duygularının değil, aynı zamanda gerçek Anadolu olduğuna inandığı bu coğrafyadaki kök ve geleneklerin aile yemekleriyle derinlemesine pişiriyor. Yerel mutfak. 2014 yılında Time Out Dergisi tarafından "Yılın En İyi Şefi" ödülüne layık görüldü. 2015 yılında Omnivore Paris'in 10. yıldönümünde "Le Proche" ödülüne layık görüldü. Ayrıca, mutfağını ve dünyadaki çeşitli uluslararası etkinliklerde düşünme biçimini temsil eder.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İskenderun Türkiye Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title