Haberler

Türk Müziğine Duyulan Açlığı Biz Dindireceğiz

Türk Sanat Müziği'nin 10 dev ismi 'Özlediklerimiz' isimli konserler dizisi için bir araya geldi.

Türk Sanat Müziği'nin uzun yıllardır sahnelerden uzak olan dev isimleri 'Özlediklerimiz' adıyla konserler dizisine hazırlanıyor. Mustafa Sağyaşar, Yıldırım Bekçi, Yaşar Özel, Zekai Tunca, Samime Sanay, Seçil Heper, Ayşe Tunalı, Nalan Altınörs, Güzide Kasacı ve Ayşe Taş'tan oluşan 10 kişilik kadro; 1 Aralık'ta Bostancı Gösteri Merkezi'nde, 8 Aralık'ta ise Ankara Anadolu Gösteri Merkezi'nde sanat müziği severlerle buluşacak.

"ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİYİZ"

"Türk müziğini sevdirmek için çıktığımız yolda izleyenlere müthiş bir şölen sunacağız" diyen Seçil Heper, "Hepimiz yaşımızı alsak da eski günlerimizdeki kadar güzeliz, ben hükümet gibi kadınım! Assolistin kim olacağı konusunda problem çıkabilir ama sanırım ben assolist olacağım. Biz tabuları yıktık, eskiden assolistler yan yana gelmezdi ama bakın biz bir aradayız" dedi.

"HEPİMİZ ASSOLİSTİZ"

Bu sözler üzerine Güzide Kasacı, "Buradaki herkes assolist. Kimin kaçıncı sırada çıktığı önemli değil. Bu kadro bir daha kolay kolay bir araya gelmez" diye konuştu. Rahatsızlığı sebebiyle 15 yıldır sahnelerden uzak kalan Ayşe Tunalı da böyle bir kadroyla sahnelere dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. "Türk müziğine büyük bir açlık var, bunu dindireceğiz" diyen Zekai Tunca ise "Bu bir ticaret değil, sevaptır. Konserlerde bize dualar ediliyor" diye konuştu.

SERTAB'IN YORUMUNU BEĞENMEDİM

Nalan Altınörs, Sertab Erener'in sanat müziği yorumunu beğenmediğini ve Altın Kelebek'te 'En İyi Sanat Müziği Yorumcusu' ödülünü almasına anlam veremediğini söyledi. Altınörs, "Sertab çok güzel bir ses, çok başarılı buluyorum ama sanat müziği söylediğinde Sertab'ın sesine özgü bir şey duyamadım. Albümü alıp dinlemem, Türk müziği söylemek bu gruba yakışır" yorumunu yaptı.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Nalan Altınörs Yaşar Özel Ayşe Taş Tunca Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title