Haberler

Son Bir Yıldır Fırtınanın İçinde Yaşıyor Gibiyim

'Şok Oldum' isimli bir albüm çıkarmaya hazırlanan Ece Seçkin, 22 yaşında bir hukuk öğrencisi..

Ozan Doğulu'nun keşfettiği Ece Seçkin, 3 yaşından beri müzikle iç içe yaşıyor. Hukuk öğrencisi olan 22 yaşındaki Seçkin, bu ay ilk albümü 'Şok Oldum'u piyasaya çıkaracak. Ece Seçkin, Esquire dergisinden Seda Karan'a kendisiyle ilgili merak edilenleri anlattı...

Ece Seçkin kimdir? Bu kadar genç bir yaşta müzik hayatına nasıl dahil oldunuz?

12 Eylül 1991, İstanbul doğumluyum. Evin tek çocuğuyum. Annem müzik öğretmeni olduğu için 3 yaşındayken piyano çalmaya başladım. Daha sonra 7 yaşındayken Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bölümü'ne birincilikle girdim. Orta okul yıllarında bale ve dans hayatıma girdi. Liseye girdiğimde ise kendi müzik grubumu kurdum. Üniversiteye kadar hayatım müzikle iç içe geçti. Ancak üniversite için çok farklı bir seçim yapmak istedim. Hukuk bölümünde eğitimime devam ediyorum.

ZOR OLDUĞU İÇİN HUKUKU SEÇTİM

İşletme, tıp ya da mimari değil de niye hukuk bölümünü tercih ettiniz?

Sanırım iddialı ve zor bir bölüm olduğu için. Açıkçası ben de tam olarak nasıl oldu da kazandım bilmiyorum.

Müzik piyasasına daha yeni girmiş biri olarak, bu bir yıl içinde hayatınızda neler değişti?

Bu bir yıl içinde ben hariç hayatımdaki her şey değişti diyebilirim. Çevremdeki herkesin, bana bakış açısı değişti. Son bir yıldır, bir fırtınanın içinde yaşıyor gibiyim. Her geçen gün yeni insanlarla tanışıyorum. Her sabah, yeni bir projenin heyecanı ile gözlerimi açıyorum. Dediğim gibi; hayatımın akışı değişti tamamen ve bir tek ben aynıyım.

Yaptığınız müzik türü nedir?

Pop müzik yapıyorum. Prodüktörüm Ozan Doğulu.

Ozan Doğulu ile nasıl tanıştınız?

Annem ile Ozan Doğulu'nun halası ortak bir iş yapıyordu. Onun sayesinde tanıştık.

TAKINTILI BİR İNSANIM

Aileniz albüm çıkarmanıza ne dedi?

Onlardan yana hiçbir problem yaşamadım. En büyük destekçim, ailem. Özellikle babam her zaman, "Müzik istiyorsan müzik yap, hukuk okumak istiyorsan hukuk oku" dedi. İlk başlarda albüm yapmama karşı geldi aslında ama Ozan'ın da ona verdiği güven duygusuyla biraz daha yumuşadı. Zaten nereye gitsem, babam yanımdadır. Stüdyoda kayıt zamanında da yanımda, konserlerde de... Neredeyse babamla geziyorum diyebilirim. Hatta insanlar, bize "Siz deli misiniz, neden hep babakız geziyorsunuz?" diyor.

Türk pop müziğinden hangi isimleri beğenerek dinliyorsunuz?

Kendi şarkılarını kendi yapan ve yorumlayan bir sanatçı olarak Gülşen, en beğendiğim isim. Hande Yener ve tabii ki Ajda Pekkan da çok beğenerek dinlediğim isimler arasında.

Kendinizde en sevmediğiniz huyunuz nedir?

Çok takıntılı bir insanım. Bazı takıntılarım var; o takıntılar beni kötü şekilde etkiliyor. Bulunduğum yerlerde ya da yaşadığım evde eşyaların belli ve sabit bir yeri vardır. O eşyaları gece yarısı kalkıp kontrol ettiğim bile oluyor. Sanırım Başak burcu insanı olmanın etkisi. Normal hayatımda da takıntılıyımdır. Birine kafayı taktıysam, günlerce onu düşünebilirim. Kendimi yer bitiririm.

Bir erkeği kafanıza taktığınız oldu mu hiç?

Yaşım daha çok küçük olduğu için öyle çok fazla ilişkim olmadı ama hayatımda bir kez, bir erkeği takıntı haline getirmiştim.

SAHNEDE OLMAK HEYECAN VERİYOR

Enstrüman çalmak farklı, şarkı söylemek çok farklı. Şarkı yorumlayabildiğinizi ne zaman fark ettiniz?

İkisi çok farklı şeyler. Ben iyi bir şekilde şarkı söyleyebildiğimi orta okul son sınıftayken fark ettim. Daha doğrusu bende; durdurulamaz bir sahneye çıkma isteği, şarkı söyleme duygusu gelişmeye başladı. Daha o yıllarda beni kimsenin durduramayacağını hissediyordum. Hakikaten de durduramadı.

TATMİN EDİYOR

Bir yıl içinde ünlü olmak, şarkıcı olarak tanınmak size neler hissettiriyor?

Bir parça şımardınız mı? Ünlü olmak ve dikkat çekmek değil de, sahnede olmak çok büyük bir heyecan yaratıyor. Belki beni dışarıdan görenler farklı düşünüyordur, bilemiyorum. Kısacası sabah uyandığınızda 'Hahh ahhh! Ben ünlüyüm artık!' demiyorsunuz. Hayatınız aynen devam ediyor. Ancak sahnede olma duygusundan bahsetmem gerekirse; bundan daha tatmin edici bir duygu yaşamadım diyebilirim. Şu an size anlatırken bile tüylerim diken diken oluyor.

GÜÇLÜ VE ZEKİ KADINLAR ÇOK BAŞARILI OLUYOR

Erkeklerin karşısında kendinizi daha güçlü hissediyor musunuz?

Bu konuyu düşündüm aslında. Lise yıllarında son derece sosyal bir kızdım ama artık durum değişti. Sosyal medyada ya da gazete ve dergilerde röportajlarım çıkıyor. İnsanların bana karşı bakış açısı değişti. Dolayısıyla erkeklerin de değişiyor. Bence seçtiği yolda başarılı olan kadınlar; gerçekten güçlü ve zeki kadınlar. Kadınların güçlü ve zeki olması bence erkeklerin çok hoşuna gidiyor. Erkekler, kendi yaptıklarını başaran kadınlardan etkileniyorlar.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Ozan Doğulu Ece Seçkin Esquire Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title