Haberler

    Şiddet davası sil baştan! Sıla'yı darp ettiği iddia edilen Ahmet Kural yeniden yargılanacak

    Güncelleme:

    2018 yılında birlikte olduğu Sıla Gençoğlu'na şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılanan Ahmet Kural'ın 16 ay 20 günlük hapis cezası ertelenmişti. Oyuncu hakkındaki karar, istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Böylece oyuncu, yeniden yargılanacak.

    Zekeriyaköy'deki evinde 29 Ekim 2018'de Sıla'yı darp ettiği iddia edilen Ahmet Kural, "hakaret", "basit yaralama" ve "tehdit" suçlarından 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği karara itiraz eden Kural'ın avukatları, davayı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne (istinaf) taşıdı. İtiraz dilekçesinde, "Tanık olan yan komşunun 'duydum' dediği tehdit ve hakaret içeren seslerin, bilirkişi ölçümlemesinde duyulamayacağının tespitine rağmen mahkeme bu durumu dikkate almamıştır" denildi.

    MAHKEME VERDİĞİ KARARI BOZDU

    İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi, İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozdu. İstinaf Mahkemesi'nin kararında "Bilirkişi raporu dikkate alınmalıdır. Olay yerinde keşif yapılması talep olunur" denildi. Bu kararın ardından ünlü oyuncu yeniden yargılanacak.

    SILA'NIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA GELDİ

    Sıla Gençoğlu'nun avukatı Dr. Rezan Epözdemir konuya ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "İlk derece mahkemesi sıfatıyla yargılamayı gerçekleştiren İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararıyla sanık hakkında kasten yaralama suçundan 5 ay, tehdit suçundan 7 ay 17 gün ve hakaret suçundan da 4 ay 5 gün hapis cezasına hükmedilmiş ve anılan cezaların infazını ertelenmesine karar verilmişti" denildi.

    İlk derece mahkemesi kararına karşı istinaf yoluna başvurulduğunun aktarıldığı açıklamada, "İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi tarafından yerel mahkeme kararı; 1. yargı paketi dahilinde 17.10.2019 tarihli 7184 sayılı Kanunun 24. maddesiyle yürürlüğe giren 'Basit Yargılama' usulünün somut olaya uygulanmaması, yalnızca tehdit ve hakaret suçlarına ilişkin olarak ise olayın yaşandığı evin yanında bulunan evde olay sırasında bulunan ve sesleri duyduğunu ifade eden tanık H.Z.T.'nin olayı duyduğunun sabit olduğu, fakat seslerin içeriğinin net bir şekilde anlaşılabilir düzeyde duyma imkanının bulunup bulunmadığının tespiti için olay mahallinde olay saatine uygun düşecek şekilde keşif yapılması gerekçesiyle bozulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

    Açıklamada, "Bölge Adliye Mahkemesi tarafından kasten yaralama suçuna ilişkin esastan bozma kararı verilmemiştir. Sanığın kasten yaralama suçunun gerçekleşmediğine yönelik itirazları esastan reddedilmiş, sadece diğer tüm davalarda karar verildiği gibi dava sonrası yürürlüğe giren Basit Yargılama usulünün tatbik edilmesi gerektiği belirtilmiştir" ifadelerine yer verildi.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Ahmet Kural Zekeriyaköy İstanbul Magazin Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500

    Yorumlar (7)

    CETO:

    AHMET KURALIN askerleriyiz net . . . . . LOKUM gibi adama atilan iftiraya karsi omuz omuza duracagiz . . . . sila ne yana düser usta AHMET ne yana yazmasi hep bana bana bana mi düser usta . . . .

    5
    7
    yanıtYanıtla
    AhVah:

    Binlerce kadın suçsuz sebepsiz yere katledildi, hergün haberlerini duyuyoruz kimileri kanıyla katili olacak kişinin adını yazdı kimileri ise çocuklarının önünde infaz edildi, hangisinin mahkesi oldu yada olduysa bu kadar uzatıldı ? Bu kişilerin diğer vefat eden vatandaşlardan ne üstünlüğü var? dicem ama cevabı herkes biliyor zaten, pekte fazla konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum. . Yazık yazık nereye doğru gidiyoruz yazık. .

    5
    3
    yanıtYanıtla
    Ahmet:

    Bence tam tersi bu kadını hic sevmiyom

    5
    3
    yanıtYanıtla
    Sakaryalı Hatun:

    Yorumcu arkadaşlara iyi günler diliyorum. Rüknettin sena yok ulanayı. :)

    4
    1
    yanıtYanıtla
    Sennnnnn burada:

    Sen burada harelde koca arıyorsun :)))

    yanıt1
    yanıt2
    Cosy:

    Sonra kadın cinayetleri neden işleniyor ?

    4
    1
    yanıtYanıtla
    Ahmet sahin:

    Kadın cinayetleri neden işleniyor diyenler edebinle evde oturmaz dinimizde nikahsız yaşamak haramsa sen bu kurala uymayıp sevgiliyle ayrı eve çıkarsan ana baba buna göz yumarsa evli olan koca sözü dinlemez se telefonda mesajlasir eşle çocuklarla ilgilenmez yemek yapmaz kocayı hoş tutmazsa kadın cinayetleri olur destekliyormuşum hayır hiç suçu olmayan kadını öldürenler en ağır cezayı almalı ama sevgili ile yasam olmaz dinimizde yok önce bunu öğrenin kız çocukları okumasını evet ama aile bireyleri olarak çocuğunu takip edeceksin arkadaş çevresini kontrol edeceksin ciddi seviyeli bir arkadaşlığı var işe erkek arkadaşına aileni al gel diyeceksin öyle ben kızıma güveniyorum olmaz ya görücü usulü evlilik olacak yada kızlar ssevgili yapmayacak aynı şeyler erkekler içinde gecerli

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title