Haberler

    MİNİ FIRIN KULLANMANIN PÜF NOKTALARI

    PİŞİRME AYARLARINI ÖĞRENİNÇoğumuz fırının pişirme ayarlarına dikkat etmiyoruz.

    PİŞİRME AYARLARINI ÖĞRENİN

    Çoğumuz fırının pişirme ayarlarına dikkat etmiyoruz. Klasik bir ayara alıp genelde her tarifi 180 derecede pişiriyoruz. Oysa fırınınızın pişirme özelliklerini, fonksiyonlarını iyi bilir ve doğru kullanırsanız, yapacağınız tarifler de bol kabarma, iyi pişme garantili olacaktır. Bu nedenle fırınınızın pişirme özelliklerini ve ayarlarını mutlaka kurcalayın ve öğrenin. Arçelik Mini Şef ailesinin yeni üyesi buhar destekli mini fırın sayesinde pişirme sırasında yalnızca tek bir tuşa basarak fırın içerisine buhar yayılmasını sağlayarak içi yumuşak dışı çıtır daha kabarık hamur işleri ve ev yapımı ekmek pişirebilirsiniz.

    FIRIN ISISINA DİKKAT EDİN

    Her yemeğin her tarifin pişirme ısısı farklıdır. Pişirdiğiniz bir etini böreğin ya da kekin üzerinin pişmiş olması içinin de homojen şekilde piştiğini göstermez. Bu nedenle fırın kullanırken olabildiğince düşük ısıda ve uzun süre pişirmeye gayret edin. Kısa sürede yüksek sıcaklıkta pişen yiyecekler kuruyabilir ya da kek gibi tariflerde içi ıslak kalabilir.

    Örneğin kırmızı et pişirilirken önce yüksek ısıda pişirilir sonra sıcaklık düşürülür. Beyaz ette ise pişirme süresi boyunca düşük ısıda tutulur.  Yeni Arçelik buhar destekli mini fırınların Quartz ısıtıcıları sayesinde kısa sürede yüksek sıcaklıklara ulaşarak mühürleme etkisi yaratabilir, yiyeceklerinizin içini kurutmadan sulu sulu pişmesini sağlayabilirsiniz

    FIRININ KAPAĞINI AÇIP KAPATMAYIN

    Fırını kullanırken kapağını mümkün olduğunca açmamaya çalışın. Pişirme işlemi başladıktan sonra kapağı açıp kapattıkça fırın içindeki sıcaklığın dışarı çıkmasına ve tarifin pişme süresinin uzamasına neden olursunuz. Özellikle kabaran bir kek istiyorsanız süreyi ve dereceyi iyi ayarlayıp ilk yarım saat kapağı açmamaya özen gösterin. Pişip pişmediğini kontrol etmek istiyorsanız da bunu çok kısa sürede yapmaya dikkat edin. Yeni Arçelik buhar destekli mini fırınların  buhar haznesi sayesinde fırının kapağını açmanıza gerek kalmadan su ekleyebilir, daha kabarık hamur işleri elde edebilirsiniz

    TEMİZLİK

    Fırın temizlerken en zorlu kısımlardan birisi de fırının iç camıdır. Sıçrayan, damlayan kirleri çıkarmak oldukça zor ve zahmetlidir. Fakat Arçelik Mini Şefler'in temizlik kolaylığı sağlayan sökülebilir fırın iç camı sayesinde bu sorun ortadan kalkıyor. Fırını kullanıp soğuttuktan sonra fırının iç camını çıkarabilir, rahatça temizliğinizi yapabilirsiniz.

    Sponsorlu İçerik

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Arçelik A.Ş. Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title