Haberler

Konser Arası Türkçe Dersi

Selami Şahin, Harbiye Açıkhava konserinde düet yaptığı Enrico Macias'la Arapça konuşarak anlaştı; usta sanatçıya Türkçe öğretmeye çalıştı!.

Dünyaca ünlü Fransız Enrico Macias; Mısır, Kahire, İsrail ve Akdeniz ülkelerinin ardından önceki gece Harbiye Açıkhava'da İstabullu hayranlarıyla buluştu. Dinleyicilerini nostaljik bir yolculuğa çıkaran Macias; eski parçalarıyla birlikte yeni albümü 'Voyage d'Une Melodie'deki şarkıları da seslendirdi.

SİZE MÜTEŞEKKİRİM

Dünya basınında 'barışın sesi' namıyla anılan Macias, hayranlarını Türkçe selamlayıp "Çok müteşekkirim, teşekkür ederim" dedikten sonra konuşmasına Fransızca devam etti. Sanatçı şunları söyledi: "Barış, demokrasi, kardeşlik için geldim. Burada şarkı söylemek beni çok mutlu ediyor, Türkiye'de kendimi evimde, ailemle gibi hissediyorum. Erkan Özerman'a, beni sizlerle buluşturduğu için, ayrıca şu anda bu salonda bulunan herkese teşekkür ederim. "

GİTAR ŞOVU YAPTI

Enrico Macias'ın gitar şovuyla da renk kattığı konseri izleyenler gece boyunca yerlerine oturmadı. Dinleyiciler arasında; Tolga Karel ve eşi, Ayşenur Yazıcı, Arto, Seyyal Taner ve Güngör Bayrak da vardı. Gecenin sonunda dakikalarca alkışlanan Macias, tekrar sahneye çıkıp sevenlerini yerlere kadar eğilerek selamladı.

YELİZ VE SELAMİ ŞAHİN SÜRPRİZİ

'Bu Ne Dünya Kardeşim' şarkısının Fransızca versiyonu olan 'Aux Talons'u birlikte seslendiren Yeliz ve Macias büyük alkış topladı. Yeliz'in; Enrico Macias'a hem Türkçe hem de Fransızca "Seni Seviyorum" demesi dinleyicileri güldürdü. Seyircilerine Fransızca "Sizi seviyorum, İstanbul'u ve tüm Türkiye'yi!" dedikten sonra Selami Şahin'i çağırdı. Arapça konuşan ikili Şahin'in bu gece için bestelediği 'İstanbul Je T'aime' şarkısını seslendirdi.

SABAH

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title