Haberler

'Köksüz' Altın Koza'da Ayakta Alkışlandı

Deniz Akçay Katıksız'ın kaleme alıp yönettiği 'Köksüz' filminin galası, bu yıl 20'incisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirildi.32.İstanbul Film Festivali'nde ilk kez verilen Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü'nü kazanan...

Deniz Akçay Katıksız'ın kaleme alıp yönettiği 'Köksüz' filminin galası, bu yıl 20'incisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirildi.

32. İstanbul Film Festivali'nde ilk kez verilen Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü'nü kazanan Köksüz, Altın Koza Film Festivali'nde seyirci ile buluştu. Yönetmenliğini Deniz Akçay Katıksız'ın yaptığı yapımın Cinemaximum Adana'daki gösterimine, film ekibinin yanı sıra çok sayıda sinemasever katıldı. Gösterimin ardından Yönetmen Deniz Akçay Katıksız, film oyuncuları Ahu Türkpençe ve Lale Başar ile birlikte sahneye çıkarak, seyircilerin sorularını yanıtladı. Galanın ardından İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Katıksız, seyircinin yoğun ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Seyircilerin karakterleri benimsemiş olması, en ufak detaya kadar takip etmiş olması ve duyguyu paylaşmış olması bizi hem çok heyecanlandırdı hem çok sevindirdi" dedi.

Acı bir kaybın ardından tekrar 'iyi bir aile' olmayı başaramayan 4 kişilik bir ailenin günden güne kaybolmasını konu alan Köksüz'ün oyuncu kadrosunda Ahu Türkpençe ve Lale Başar gibi isimlerin yanı sıra Savaş Alp Başar, Sevkan Serinkay, Mihriban Er, Melis Ebeler yer alıyor. 20. Altın Koza Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda yarışan filmin müziklerinde de 123 grubunun imzası bulunuyor.

Film, kocasının ölümün ardından boşluğa düşen Nurcan'ın en büyük kızı Feride'nin evin erkeği rolünü üstlenmesiyle yavaş yavaş kaybolmaya başlayan bir aileyi konu alıyor. Üç kardeş ve bir anneden oluşan ailenin tek erkeği olan İlker babasını taparcasına sevmekte ve ablasını evin idaresini almasına bir tepki olarak aileden hızla uzaklaşmaktayken, evin en küçük kızı Özge ise unutulan varlığını hatırlatmak için çabalamaktadır. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

seyfi teoman deniz akçay istanbul Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title