Haberler

Londra: İngiliz Basınına Göre, Kupanın Asıl Kazananı Almanya

İngiltere'de yayın yapan bir çok gazete, 2006 Dünya Kupası'nda asıl başarıyı İtalya'nın değil ev sahibi Almanya'nın gösterdiği görüşünde.

İngiltere'de yayın yapan bir çok gazete, 2006 Dünya Kupası'nda asıl başarıyı İtalya'nın değil ev sahibi Almanya'nın gösterdiği görüşünde.

İngiliz basınında çıkan haberlerde, Almanya'nın, organizasyon, ev sahipliği ve turnuva boyunca oynadığı futbolla, Dünya Kupası'nın asıl kazananı olduğu ifade edildi. The Times, "Finali boş ver, Almanlar Dünya Kupası'nın gerçek kazananı" yorumunda bulunurken, İtalya ile Fransa arasında oynanan final maçının, önemsemediğini gösterdi. Gazete, ayrıca "Ulusal takımları dün gece belki finalde değildi ama ev sahibi ülke için turnuva bir zaferdi. Alman ekonomisi, Dünya Kupası boyunca büyük bir kazanç sağladı. Yaklaşık 2 milyon ziyaretçi Almanya'ya akın etti ve Almanlar tekrar gururlandılar" ifadelerine de yer verdi.

Independent Gazetesi ise ev sahibi Almanya için, "Şaşırtıcı ve memnuniyet verici" ifadelerini kullanırken, "Organizasyon beklenenden mükemmeldi. Almanlar, milli takımlarını, coşkuyla desteklediler" dedi.

Fransa'nın yıldızı Zinedine Zidane'ın İtalyan oyuncu Marco Materazzi'ye kafa atarak kırmızı kart görmesi de İngiliz basınında yer bulan konulardan birisi olurken, Daily Mail Gazetesi, "Zidane'ın delilik anı Dünya Kupası'nda ona zarar verdi mi? sorusunu başlığında kullandığı haberinde, "Zidane'ın uluslararası futbol kariyerindeki son maçıydı ancak o, şüphesiz her zaman hatırlanacak bir olaya imza attı. Zidane'ın hareketi utanç vericiydi" ifadelerini kullandı.

The Guardian "Zidane utancıyla maçı terk etti" başlığıyla verdiği haberinde ise "Uzatmaların başlamasından 19 dakika sonra Zidane'ın emekliliği için verilen kart, bir tebrik kartı değil de kırmızı karttı. 108 maç ve atılan 81 golden sonra, Zıdane'ı sahadan boynu bükük ayrılırken görmek üzücüydü" dedi.

The Times ise Zidane'la ilgili haberinde, "Teşekkürler Majeste Zizou. Fransa, Zidane ile birlikte son yıllarda kaybettiği prestijini geri kazandı" yorumunu yaptı ve Zidane'ın sıfırdan başlayıp zirveye çıkan hayat hikayesini okuyucularına aktardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title