Haberler

Fedon; Lefter Heykeline Forma Giydirdi, Taraftar Coştu

Güncelleme:

Efsane yıldız Lefter Küçükandonyadis'in Büyükada'daki heykelinin savcılık tarafından mühürlenmesine tepki gösteren Fedon, heykele Fenerbahçe forması giydirdi.

Fenebahçeli taraftarlar, efsane yıldız Lefter Küçükandonyadis'in Büyükada'daki heykelinin savcılık tarafından mühürlenmesine tepki gösterdiler. Sarı-Lacivertliler, mühürlenen heykele Fenerbahçe forması giydirdi.

HEYKEL MÜHÜRLENMİŞTİ

Büyükada Özgürlük Meydanı'na geçtiğimiz haziran ayında belediyenin izniyle konulan Türk futbolunun değerlerinden Lefter Küçükandonyadis'in heykeli savcılık tarafından üzeri örtülerek mühürlendi.

HEYKELE FORMA GİYDİRDİLER

İddialara göre eşi Stavrini Andonyadis'in başvurusu üzerine savcının heykelin üzerini örtüp mühürlemesine ada sakinleri tepki gösterdi. Heykelin arkasında duran ağaca dev Fenerbahçe bayrağı asılırken, siyah brandaya sarılan heykel, bölgeden geçen ada sakinlerinin meraklı bakışlarına maruz kaldı. Duruma tepki gösteren adalılar, Lefter'in heykeline Fenerbahçe forması giydirdi.

"BEN BUNUN YÜZÜNDEN FENERBAHÇELİ OLDUM"

Bir vatandaş Fenerbahçeli olarak çok üzüldüğünü belirterek, "Ben bunun yüzünden Fenerbahçeli oldum. Bir Fenerbahçeli olarak çok üzülüyorum. Ama mühürlendiğine sevindim. Hiç kendisine benzemiyor. Benim en sevdiğim futbolcuyu kötü halde göstermişler" dedi.

"SAVCI BURADA HUKUKİ HATA YAPTI"

Heykelin branda ile örtülerek mühürlenmesine tepki gösteren Küçükandonyadis'in arkadaşı eski futbolcu Ahmet Tanrıverdi , "Heykel iki yıl önce yapıldı. Bunun parasını ödeyemediler. Belediyeye gittik bu heykelci, size hediye ediyoruz dedik. Onlarda heykeli buraya dikmeyi uygun gördüler. Aile arasında çekişme oldu ve bu güne kadar geldi. Hukuksuzluk var her şeyden önce. Örtme işlemini yapan savcının karar alma yetkisi yok. Mahkeme kararı lazımdır. Savcı burada hukuki hata yaptı. Lafter'in üzerinden birileri bir şeyler almaya çalışıyor galiba üzülüyorum. Esas bu işin muhatabı belediyedir. Belediye bunu buraya koyarken belediye meclisinin oy birliği ile aldığı karar ile koymuştur. Yanlış yere müracaat ettiler. Esastan ve usulden yanlış bir iş var burada" diye konuştu.

TORUNU GÖZYAŞI DÖKTÜ

Öte yandan Lefter'in torunu Özcan Katmer, dün akşam heykelin önüne gelerek gözyaşı döktü. Fenerbahçe forması giydirilen heykele sarılan Katmer, gözyaşlarını tutamadı.

SOSYAL MEDYADA FEDON'A BÜYÜK SEVGİ

Sabah saatlerinde ajansa düşen haber kısa sürede sosyal medyada yankı buldu. Lefter'in heykelinin mühürlenmesine tepki gösteren ve daha sonrasında ise heykele Fenerbahçe forması giydiren ünlü şarkıcı Fedon, sarı-lacivertli taraftarlardan büyük alkış aldı. Ünlü sanatçının göstermiş olduğu duyarlılıktan etkilenen taraftarlar, Fedon'a övgüde bulunup kahraman ilan ettiler.

İşte Fedon'a övgü yağdıran tweetlerden bazıları:

"Böyle sanatçı duyarlılığı görülmedi!"

"Kahramanımız Fedon, Lefter'e bir sen sahip çıktın."

"Kimsenin yapamadağını yaptı; helal olsun sana Fedon"

"En büyük Fenerli Fedon!"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Lefter Küçükandonyadis Stavrini Andonyadis Fenerbahçe Fedon Spor Haberler

500

Yorumlar (1)

moso:

Ucube oluyor çünkü heykeller bizim ülkemizde, sınırın birazcık dışında belki çok değerli ve anlamlı olabilirdi ama bizim ülkemizde sanata ve sanatçıya değer sınır tanımıyor. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title