Haberler

Lapseki Kirazı Dünya Markası Oluyor

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yer alan meyve üreticilerine yönelik yapılan Lapseki Kirazı Marka Tescili projesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından resmen onaylandı. Lapseki Belediye Başkanı Mehmet Ekim Güney Marmara kalkınma Ajansı yetkilileriyle birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı G. Mehmet Ekim, "Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, başvuru sahibi Lapseki Meyve Üreticileri Birliği ve bunun yanın proje ortakları arasında Lapseki İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kaymakamlık, Belediye, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yer alıyor. Projemiz Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafında kabul edildi ve kalkınma Ajansının temsilcileri ile birlikte kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından basın mensuplarıyla müjdeli haberimizi paylaşma kararı aldık. Proje masrafı 34 bin liradır. 27 bin lirası Güney Marmara Kalkınma Ajansından hibe desteli olacak. 7 bin liralık finansmanını Lapseki Belediyesi karşılıyor. Bizler Lapseki kirazının markalaşmasını çok uzun süredir istiyor ve bekliyorduk. Resmi kurumlarının desteğiyle marka tescili yapılacak. Bu marka tescilinin yapılmasıyla Türkiye'de ve Dünya'da Lapseki Kirazı tadı ve aromasıyla ayrı bir değer olarak pazarlanacak. 25-30 yıldır Lapseki kirazının reklamını yapıyoruz. Lapseki kirazı çay bardağının ince boğum noktasından geçmiyor. Bunun yanında 35 yıldır İngiltere ve Fransa'ya yılda 7500 ton ihracatımız oluyor. Üretilen kirazlarımızın %60'ı ihracata giderken %40'lık kısmı iç piyasada tüketiliyor. Lapseki kirazımızın teknik ismi Ziraat 900 dür. Lapseki Kirazımızın markası tescil edilmiş oluyor. Üç aylık süreç sonunda Dünya Markası olarak tescillenmesini bekliyoruz. İlçemize ve üreticilerimize hayırlı olsun" dedi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Temsilcileri uygulama aşamasında ve raporlama aşamasında projeyi yakında takip edeceklerini belirttiler. Analiz yapılması ve üreticilere yönelik olan 3 aylık süreçte satış ve pazarlama ve üretim alanlarında çeşitli eğitimler verilecek. Yetkililer çalışmaların sonlanmasından sonra Lapseki Kirazının Coğrafi İşaret Tescili ve Marka Değeri kazanması için resmen başvuracaklarını kaydetti. Proje sahibi Lapseki Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Levent Şencan projenin Lapsekili meyve üreticileri açısından hayati önemi olduğuna vurgu yaparak, "Hem üreticilerimizin hem de ürünlerimizin kalitesi yükselecek. Pazar payında daha çok söz sahibi olmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mehmet Ekim Marmara Lapseki Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title