Haberler

Kuyumcukent'teki Yangın

Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Onursal Başkanı Abdurrahman Kılıç, Kuyumcukent'teki yangına ilişkin, "Katların birbirlerine açık olması, her atölyenin ayrı bir yangın zonu olmaması, duman kontrol sisteminin yetersizliği gibi eksikliklerin yanında doğalgaz kullanılması gibi nedenlerden dolayı atölyeler büyük risk taşımaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Onursal Başkanı Abdurrahman Kılıç, Kuyumcukent'teki yangına ilişkin, "Katların birbirlerine açık olması, her atölyenin ayrı bir yangın zonu olmaması, duman kontrol sisteminin yetersizliği gibi eksikliklerin yanında doğalgaz kullanılması gibi nedenlerden dolayı atölyeler büyük risk taşımaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, atölyelerin, yanıcı ve parlayıcı maddelerin bir arada bulunması sebebiyle büyük risk taşıdığını kaydetti.

Yangının can kaybına yol açmadan kısa sürede kontrol altına alınmasının sevindirici olduğunu aktaran Kılıç, "Katların birbirlerine açık olması, her atölyenin ayrı bir yangın zonu olmaması, duman kontrol sisteminin yetersizliği gibi eksikliklerin yanında doğalgaz kullanılması gibi nedenlerden dolayı atölyeler büyük risk taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Kılıç, döküm fırınlarının bacalarının atölyelerin egzoz kanalına bağlı olmasının da ayrı bir risk getirdiğini bildirdi. Olası bir afette veya kaza anında tesisatların zararını azaltmak için iyileştirme yapılması gerektiğini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Kanala giren mum buharı soğuyarak yoğuşacak ve kanal yüzeyine yapışacak, zamanla kalınlığı artacaktır. Yangın kanal içinde olacağı için müdahale edilmesi mümkün olmayacaktır. Fırından egzoz kanalına kadar olan bağlantı kanalları da risk oluşturmaktadır. Atölye içlerinde mevcut sprinkler sistemi büyük bir güvence olmasına rağmen kanal içlerine etkisi olmaz, kanal içleri korumasızdır. Çözüm bulmak çok zor olduğundan arıtmanın çok iyi olması ve sürekli kontrol altında tutulması gerekir. Sprinkler sisteminin uygun çalışması halinde kanal içindeki yangın ve gaz patlaması haricinde yangınların genişlemesi önlenebilir."

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Kılıç Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title