Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Yalova Üniversitesi ve Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen "Mehmet Çebi Koleksiyonu'ndan Hilye-i Şerife" adlı sergi, törenle açıldı.(YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof.Dr.İbrahim Hatiboğlu, hilyelerin hazreti Muhammed'in fiziki özelliklerini...

Yalova Üniversitesi ve Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen "Mehmet Çebi Koleksiyonu'ndan Hilye-i Şerife" adlı sergi, törenle açıldı.

Kent Müzesi'ndeki serginin açılış töreninde konuşan Yükseköğretim Kurulu

(YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, hilyelerin hazreti Muhammed'in fiziki özelliklerini tasvir eden, vasıflarını ortaya koyan metinler olduğunu belirtti.

Hazreti Muhammed'in peygamberliği ve öncesinde pek çok insanın onu görerek tasvir ettiğini ifade eden Hatiboğlu, şöyle dedi:

"Onun azameti ve insanlar üzerindeki tesiri o kadar büyüktü ki insanlar, doğrudan ona bakmaya cesaret edemezdi. Peygamberimizi tasvir eden azdır. Bu konuda ne söylenmişse ittifakla söylenmiştir. Bizim sergide göreceğimiz tasvir, peygamberimizin en yakın akrabası, ehlibeyti, en güzide üyesi ve damadı hazreti Ali tarafından tasvir edilmiştir. Hilyelerde kullanılan metin, hazreti Ali'nin tasviridir."

Konuşmanın ardından serginin açılış kurdelesini kesen Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, sergiyi gezdi.

Türkiye'nin önemli çağdaş hat koleksiyoncularından Mehmet Çebi'nin desteğiyle ve koleksiyonuyla organize edilen, 40 eserin bulunduğu sergi, 3 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek. - YALOVA

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Hatiboğlu Mehmet Çebi Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title