Haberler

Kütahyalı Sanatçılar Tarihi Konakta Faaliyet Gösterecek

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Başkanı Bayram Yıldız, dernek bünyesinde faaliyet gösteren sanatçılar olarak, kendilerine tahsis edilen tarihi konakta faaliyetlerine başladıklarını bildirildi.

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Başkanı Bayram Yıldız, dernek bünyesinde faaliyet gösteren sanatçılar olarak, kendilerine tahsis edilen tarihi konakta faaliyetlerine başladıklarını bildirildi.

Yıldız ve dernek bünyesinde çeşitli sanat dallarında faaliyet gösteren sanatçılar, Kütahya Valiliği tarafından kendilerine tahsis edilen ve tarihi Germiyan Sokak'ta bulunan Germiyan Beylik Konağı'nda gazetecilerle bir araya geldi.

Gazetecilere konağı tanıtan Yıldız, burada yaptığı açıklamada, tarihi konağın, KÜSAD Kültür ve Sanat Evi adıyla sanatçıların ve sanatseverlerin yeni buluşma noktası olacağını söyledi.

Konağın kendilerine tahsis edilmesinde emekleri olan Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel idare Genel Sekreteri Murat Koyak ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez'e teşekkür eden Yıldız, şunları kaydetti:

"KÜSAD Kültür ve Sanat Evimiz 20 oda, 5 salon ve 2 de bağımsız bahçeye sahip. Bu mekanlarda değişik sanat dallarında marka olmuş, Kütahya kültür ve sanatına ulusal ve uluslararası alanda tanıtmış seçici kurullarımız tarafından 164 sanatçı arasından belirlenmiş sanatçılarımız faaliyetlerini sürdürüyor. Derneğimizin diğer üye sanatçılarını da KÜSAD Kültür ve Sanat Evimizin ortak mekanlarında eserlerini sergileyerek o sanatçılarımızı da unutmadık. Ayrıca eğitim faaliyetlerimize de geniş yer vererek beş salonumuzda devam ediyoruz. Salon ve odalarımızın tüm dekor ve mefruşatı üyelerimiz tarafından yapılmıştır. Sanatçı arkadaşlarımız sanat birikimlerini tecrübe ve deneyimlerini genç kuşaklara aktarmak adına branşlarında KÜSAD Kültür ve Sanat Evi'ndeki atölyelerinde kesintisiz eğitim verecek."

Yıldız, Kültür ve Sanat Evi'nin tüm Kütahyalılara, sanatseverlere, öğrenci ve tur gruplarının ziyaretine açık olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kütahya Valiliği Bayram Yıldız Yıldız Kültür Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title