Haberler

Kütahya Kişgem Yönetim Kurulu İlk Toplantısını Yaptı

Kütahya'da, Kadın Girişimcilik İş Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu İlk Toplantısı Belde A.ş. Binasında Gerçekleştirdi.

Kütahya'da, Kadın Girişimcilik İş Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu ilk toplantısı Belde A.Ş. binasında gerçekleştirdi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Metin Selçik, Belediye Başkanı Mustafa İça, KOSBGEB Eşkişehir İGEM Müdürü Cemil Bahçe, KESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ermutaf, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Hasan Öncel, Teknik Destek Ekibi üyesi Esra Başak ve Kütahya KİŞGEM Müdürü Ahmet Karayiğit katıldı.

Belediye Başkanı Mustafa İça, toplantıda yaptığı konuşmada, "İş Geliştirme Merkezleri, kentsel kalkınmanın vazgeçilmez bir unsurudur. Bunun bilinciyle projenin hangi kentte yapılacağına ilişkin çalışmalar başlatıldığında, Kütahya olarak buna hemen talip olduk ve diğer illerin arasından sıyrılarak bu projeyi kentimize getirmeyi başardık. Uzun süredir hem binaya hem de teknik hazırlıklara ilişkin hazırlıklar KOSGEB ve Teknik Destek ekibi tarafından bizim de desteğimizle yürütülüyordu. Nisan ayı başında Valimiz, Kent Konseyi Başkanımız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız başta olmak üzere kentimizin önde gelen kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile bir toplantı yaparak KİŞGEM'in yönetimine ilişkin kurulları belirlemiştik. O tarihten bugüne kadar başvuruları almaya devam ettik. Bugün itibariyle 36 başvuru gerçekleşti. Bugün Yönetim Kurulumuz, başvuruları 20'yi aşkın kriter üzerinde değerlendirecek ve burada desteklenmesi en uygun olanları belirleyecektir. Başvuruları sadece kağıt üzerinden değerlendirmeyeceğiz. Gerekli görülen başvuru sahipleri ile bire bir görüşmeler de yapacağız. Biz bu projeye Kütahya'nın kadınlarına güvendiğimiz için yola çıktık. Geçmişte yürüttüğümüz pek çok projede kadınlarımızın göstermiş olduğu ilgiyi görüyor, seviniyor ve onlar için daha ne yapabiliriz? konusunun peşinde koşuyorduk. Onlar da yüzümüzü kara çıkarmadı ve kendileri için başlattığımız bu olanağa ilgi gösterdiler. Bugün burada ilk seçimler yapılacak ancak başvuruları kabul etmeye devam edeceğiz. Bu projede yer almak isteyen kadınlarımız gelsinler başvurularını yapsınlar. Biz de onlara destek olmaya çalışalım" dedi.

(EFE) 01.05.2008 16:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title