Haberler

Kütahya'da "Ümmet İftarı"

Kütahya'da, İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği öncülüğünde, İslam coğrafyasında yaşanan acıları paylaşmak amacıyla "Ümmet İftarı" düzenlendi.

Kütahya'da, İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği öncülüğünde, İslam coğrafyasında yaşanan acıları paylaşmak amacıyla "Ümmet İftarı" düzenlendi.

Tarihi Ulu Cami'de yer sofrası kurularak gerçekleştirilen iftar programında vatandaşlar hurma, su, ayran ve simitle iftar yaptı.

Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar, burada yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirdikleri "Ümmet İftarı" ile İslam coğrafyasında yaşanan acılara dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Dernek gönüllüleri ve hayırseverlerin destekleriyle ümmet iftarının bu yıl 8.'sini gerçekleştirdiklerini belirten Yenipazar, şunları kaydetti:

"Ramazan ayının ilk cuma gününde geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz ümmet iftarımızda yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bu iftarımızı simit, ayran ve hurma ile gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde burada bir araya gelip görüşüyor, sohbet ediyoruz ve tüm ümmetin dertleri ile dertleniyoruz. Bugün maalesef Filistin'de, Kudüs'te kardeşlerimizi büyük acılar içerisinde. Müslümanlar olarak biz burada aynı zamanda onlar için dualar ediyoruz."

İftar programı, Kudüs'te şehit edilen vatandaşlar için dua edilmesinin ardından sona erdi.

Programa, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sığınmacı aileler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

MUSTAFA YENİPAZAR Kütahya Kudüs Politika Güncel Haberler

title