Haberler

Kütahya'da 'Daha Enerjik, Daha Dinamik ve Daha Verimli Osb' Projesi

Kütahya 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) ’Daha enerjik, daha dinamik ve daha verimli OSB’ projesinin bilgilendirme toplantısı, protokolün katılımla gerçekleştirildi.

Kütahya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 'Daha enerjik, daha dinamik ve daha verimli OSB' projesinin bilgilendirme toplantısı, protokolün katılımla gerçekleştirildi.

Vali Şerif Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 1. OSB yönetimi ve diğer yetkililer katıldı.

Proje ve amacı hakkında bilgiler veren 1. OSB Bölge Müdürü Servet Demir, "Yeni tesis OSB enerji altyapısını güçlendirerek hem de enerji kaybı oranının azaltılması ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Enerji verimliliği kanunu birinci bölüm Madde 1'de belirtilen enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi, enerji maliyetinin ekonomi üzerinden yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması sorumluluğunu ifa etmek ve bu sayede OSB katılımcısının tedarik ettiği enerjini daha verimli kılınmasını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Demir'in ardından Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu söz aldı. Konuşmasına Vali Şerif Yılmaz'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek başlayan Başkan Saraçoğlu, "Daha Enerjik Daha Dinamik ve Daha Verimli OSB Projesi kapsamında; Zafer Kalkınma Ajansı Destekli Proje 1 milyon 587 bin TL'lik bir bedel ile 2 Ekim 2014 tarihinde ihale edilmiştir. Bu proje kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nin kesintisiz enerji verimliliğini artırmak amacıyla TEİAŞ İndirici Merkezinden OSB dağıtım merkezine 2030 metrelik bir güzergahta 21 bin 140 metrelik kablolarla Organize Sanayi Bölgesi enerjilendirilmiştir. Tabi ki bu projenin en önemli göz alıcı noktası Zafer Kalkınma Ajansı'nın bu projedeki rolüdür. TR33 bölgesini kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı proje bedelinin yüzde 40.9'luk bedeli olan 660 bin TL'lik bir destek sağlamıştır. Zafer Kalkınma Ajansı'nın projemize verdiği bu destek ile Organize Sanayi Bölgesi kesintisiz ve daha verimli bir elektrik enerjisi kullanım olanağına sahip olmuştur. Bu olanak hali hazırda bulunan ve faaliyetlerine devam eden yatırımcımızın üretim kalitesini ve kesintilerde meydana gelen üretim kayıpları ve iş gücü kayıplarını minimize etmiştir. Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak Organize Sanayi Bölge'mizin gerek üretimde gerek istihdamda gerekse ülke ekonomisinde kalitesini artırmak amacıyla çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz. Yapılan projeler ve yapılması planlanan projeler aynı zamanda yatırım yapmayı planlayan yatırımcılarımız için Kütahya ilimiz sanayi bölgelerini öncelikli bir cazibe merkezi haline getirmiştir. Bu vesile ile gerek Organize Sanayi Bölgemizde gerekse Kütahya'mızda yaptığımız ve yapacağımız projeler ile istihdam ve üretime paralel olarak ülke ekonomisindeki katkı payımızı arttırma hedefindeyiz. ZEKA'nın Kütahya'da olması ValiAŞerif Yılmaz ile diğer illerimizin valilerinin katkıları projeye büyük fayda sağladı. Organize Sanayi Bölgesi'nde ihtiyaç duyulduğunda Kütahya Belediyesi ve Kütahya İl Özel İdaresi'nin araç ekipmanları gönderildi. İşlerin ve yatırımların hızlandırılması için gayret gösteriyor, İl Özel İdaresi ile uyum içerisinde çalışıyoruz" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Kamil Saraçoğlu Servet Demir Şerif Yılmaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title