Haberler

Kütahya'da Adli Yıl Açılışı

Kütahya'da adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kütahya'da adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kütahya Adliyesi önündeki törende, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ve Baro Başkanı avukat Ahmet Atam tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

TBMM Başkanlık Divanı üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Avukat Evi'nde devam eden törende yaptığı konuşmada, yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Önemli bir süreçten geçildiğini hatırlatan Gazel, şöyle konuştu:

"15 Temmuz darbe girişiminden sonra süreç içerisinde adliye birimlerimiz tümüyle en fazla rol alan teşkilatımız. Gerek darbe girişiminin bastırılması, gerekse de darbe sonrası gelişen olaylar konusunda en güzel tavır alan teşkilatımız. Darbenin hemen ardından hakimler ve savcılarımız derhal tutuklamaları başlattı. Bu da adliye teşkilatımızın darbeler karşısında ne kadar sert bir tavır aldığının göstergesi oldu. 15 Temmuz öncesi nazaran daha iyi bir durumdayız. Hakimler, savcılar ve avukatlarımızın sağladığı çok büyük bir katkı var. Daha adil yargılamalar ile herhangi bir siyasi ve ideolojik görüşten soyutlanarak, hakikati ve adaleti arayan bir mekanizma hedefliyoruz."

Baro Başkanı Atam da, hukukçular olarak, her adli yılda olduğu gibi bu yılda çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

Hukukçuların, bilgili, donanımlı, cesur ve bağımsız olmaları gerektiğine dikkat çeken Atam, "Hiçbir kişi ve grubun yada siyasi oluşumun etkisinde kalmadan, adaletin tecellisi ve hukukun üstünlüğü için çaba sarf etmeliyiz. Bu çabamız sadece önümüzdeki dosyalar için değil, her türlü hukuksuzluğa karşı da dik bir duruş sergileyerek, eğilmeden, bükülmeden doğrunun ve haklının yanında olmalıyız. Hukuk tahsili almış bir kişinin, şahsı için olduğu kadar içinde bulunduğu topluma karşı yüklendiği görevleri de var. Yaptığımız işi sadece meslek ve ekmek kapısı olarak görmek, bu topluma yapılacak en büyük kötülüklerden birisidir. İdeallerimiz olmalı. Bilgi ve becerilerimizi halkın yararına sunmalıyız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından stajyer avukatlara sertifikaları takdim edildi.

Törene, Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Celal Yücel, Kütahya İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, avukatlar ve stajyer avukatlar ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Atam Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title