Haberler

Kuşadası'nda 'vize muafiyeti' kararı sevinçle karşılandı

TÜRKİYE'nin 11 Avrupa ülkesine vize muafiyeti sağladığına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TÜRKİYE'nin 11 Avrupa ülkesine vize muafiyeti sağladığına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Ege Bölgesi'ndeki önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sevinçle karşılandı. Kuşadası Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek, uygulamayla birlikte bu yıl Türkiye'ye Avrupa'dan gelecek turist sayısında patlama yaşanacağını söyledi.

Türkiye; Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, Malta, Norveç, Polonya ve Portekiz vatandaşlarına vize muafiyeti sağlama kararı aldı. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla dün Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girdi. Uygulamaya göre, İngiltere dışında tamamı Avrupa Birliği'nde yer alan söz konusu ülkelerin vatandaşlarında, Türkiye'ye yapacakları her 180 günlük turistik amaçlı seyahatte 90 gün süreyle vize zorunluluğu aranmayacak. 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18'inci maddesi gereğince verilen karar, her yıl 100 binlerce turisti ağırlayan Ege Bölgesi'nin turizm merkezlerinden Kuşadası'nda sevinçle karşılandı.

'REKABET ŞANSIMIZ ARTTI'

Atılan adımın Türk turizmcisinin dünya genelindeki rakipleriyle rekabet etme şansını artırdığını belirten Kuşadası Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Fahrettin Çiçek, "Öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'na turizmciler olarak teşekkür ediyoruz. Uygulama, 11 ülkeden Türkiye'ye gelecek turist sayısında bu sezondan itibaren patlamaya neden olacak. Özellikle Kuşadası gibi kıyı kesiminde yer alan turizm destinasyonları, bu gelişmeden olumlu yönde etkilenecek. Biz Kuşadalı turizmciler olarak İrlanda'dan ilçemize gelecek ziyaretçi sayısında ciddi bir artış yaşanmasını bekliyoruz. Çünkü Kuşadası, İrlandalı turistlerin en çok tercih ettiği tatil beldelerinin başında geliyor" dedi.

'KAPSAM GENİŞLETİLİRSE 3'ÜNCÜ YAŞ TURİZMİ GELİŞİR'

İlerleyen dönemde uygulamada yer alan '180 günlük turistik amaçlı seyahatte 90 gün süreyle vize zorunluluğu aranmayacak' kuralının 120 güne kadar çıkarılabileceğini ifade eden Çiçek, "Eğer bu süre uzatılırsa, bizim 'Third Age Tourism' olarak adlandırdığımız ve dünya genelinde yaşlanan nüfusa yönelik yapılan turizm faaliyetleri ülkemizde canlanma fırsatı bulacak. Çünkü Türkiye'ye kış döneminde tatil yapmak için gelen 65 yaş üstü turistler ülkemizde daha çok vakit geçirmek istiyorlar" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuşadası Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title