Haberler

Kuşadası'nda Kadın Girişimcilerden Tiyatro

Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve Kuşadası Soroptimist Kulübü üyelerinin, KÜKSAD’ın (Kuşadası Kütüphane Yaptırma Yaşatma Kültür ve Sanat Derneği) katkıları ve ev sahipliğinde sergiledikleri “Panik Atak Mahir Atak” adlı oyun, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde seyirciyle buluştu.

Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve Kuşadası Soroptimist Kulübü üyelerinin, KÜKSAD'ın (Kuşadası Kütüphane Yaptırma Yaşatma Kültür ve Sanat Derneği) katkıları ve ev sahipliğinde sergiledikleri "Panik Atak Mahir Atak" adlı oyun, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde seyirciyle buluştu.

İş kadınlarından oluşan oyuncuların, tamamen amatör bir ruhla, profesyonelce sergiledikleri tiyatro oyunu seyircilerden tam not aldı. Şerafettin Kaya'nın yazdığı, Cahit Alpboğa'nın yönetmenliğini, Pelin Takat'ın rejisörlüğünü yaptığı oyunda; Cahit Alboğa, Arzu Özgen, Nurgil Gürcan, Buket Çallı, Müge Delgen Ceylan, Mehtap Okutan, Nihal Kutay, Naz Şahinler, Demet Çallı rol aldı. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Halk Kütüphanesi'nde sergilenen oyunun konuk sanatçısı ise, ünlü sanatçı Turan Özdemir oldu.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Türkiye genelinde, TOBB'a (Türkiye Odalar Borsalar Birliği) bağlı bir kurul olan Kadın Girişimciler Kurulları arasında, Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, tiyatro oyunu sergileyen ilk ve tek kadın girişimciler kurulu olmanın da haklı gururunu yaşadılar.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Özalp, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yiğit, TOBB Ege Bölgesi ve Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker'in de izleyiciler arasında yer aldığı Tiyatro oyununda, desteği olanlara plaket verildi.

Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin, kendilerine ve sanata desteklerinden dolayı plaket verdikleri törende konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; işlerinden, evlerinden, çocuklarına ayırdıkları zamandan feragat ederek bu oyunu ortaya çıkaran girişimci kadınların çok iyi birer örnek olduğunu belirtti ve asıl teşekkürü kendilerinin hak ettiğini söyleyerek tiyatro oyununda rol alan tüm iş kadını oyuncuları tek tek kutladı.

Törende ayrıca, Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri tarafından hiçbir bedel almadan yazdığı "Panik Atak Mahir Atak" adlı oyunu veren Şerafettin Kaya'ya ve sanata katkılarından dolayı Ramada Resort Kuşadası & Golf Hotel genel müdürü Tamer Onsoy'a plaket verildi.

Oyuna katkı veren ve ev sahipliği yapan KÜKSAD tarafından Sedat Onar, Ali Can Turan, Hüseyin Arabul adına Kamil Aköz, Şerafettin Kaya, Erhan Kaya ve Turan Özdemir'e Kuşadası'na ve sanata verdikleri katkılardan dolayı plaket verildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Tiyatrolar Günü Türkiye 27 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title