Haberler

'Kur'an Yasaklansın' Diyen Milletvekiline Tepkiler

Hollanda'da Aşırı Sağcı Özgürlük Partisi'nin Lideri Geert Wilders'in Kur'an-ı Kerim'in Yasaklanmasını İstemesine Hollandalılar ve Ülkede Yaşayan Müslümanlar'dan Tepkiler Gelmeye Devam Ediyor.

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri Geert Wilders'in Kur'an-ı Kerim'in yasaklanmasını istemesine Hollandalılar ve ülkede yaşayan Müslümanlar'dan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri Wilders'in Kur'an-ı Kerim'le ilgili sözlerine hükümetin artından, başta Hollanda'da yaşayan Müslümanlar olmak üzere çok sayıda vatandaş da tepki gösterdi. Hakan Özer, "Kendisi zaten Hollanda'da sevilmeyen, ırkçı birisi. Müslümanlar'a bütün kapıları kapatmak ve onları tamamen ülkeden silmek istiyor. Dünya, Müslüman kelimesinin terörle eş anlamlı kullanılması konusunda oldukça başarılı oldu. Bence gençler başta olmak üzere, dinimizi ve kültürümüzü iyi

öğrenelim. Ancak bu bilinçle Wilders'in karşısına çıkabiliriz" dedi.

Hollanda'daki Müslümanlar'ın yanı sıra Hollandalılar'dan da Wilders'ın sözlerine tepkiler geliyor. Keejs Baren adlı Hollandalı, "Bu sözlerinin ardından Wilders öldürülürse kahraman olur ve Hollandalılar hep bir ağızdan, 'bak gördün mü, adam haklıymış. Yoksa öldürülmezdi' derler. Gündemde kalmak için bu tür sözler ettiğini sandığım Wilders, bence bu sözleriyle bir terörist olduğunu gösterdi. Ben Kur'an'ı okudum ve hiç de onun dediği gibi değil. Dinimin gereklerini yerine getirmesem de bir Katolik'im ve

Wilders'ın bu sözlerini doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Mehmet Çınar adlı Türk ise, "Adam ilgi çekmek, isminin duyulmasını istiyor. Resmen Müslümanlar'a karşı savaş açmak istiyor. Belki de öldürülmek istiyor. Gülüp geçeceksin bunlara. Wilders'ın böyle konuşması çok dinli bir toplum olan Hollanda'nın ve ülkedeki Müslümanlar'ın huzurunu kaçırır" dedi.

(MÇ-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title