Haberler

Yky, En Güzel İstanbul Şarkılarını Yeniden Yayımlıyor

Yapı Kredi Kültür Sanat (YKY) tarafından 1990'lı yıllarda yayımlanan ve klasikler arasına giren müzik albümleri yeniden yayımlanıyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat (YKY) tarafından 1990'lı yıllarda yayımlanan ve klasikler arasına giren müzik albümleri yeniden yayımlanıyor. Emel Sayın ve Modern Folk Üçlüsü tarafından seslendirilen ve serinin ilk albümü olan "İstanbul Şarkıları" müzikseverlerle buluştu.

Konuyla ilgili YKY'den yapılan açıklamada, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın 1990'lı yıllarda Münir Nurettin Selçuk'tan yakın dönem Türk pop müzik çalışmalarına ve müzik tarihine tanıklık eden, klasikler arasında yerini almış 70 albümü ticari amaç gütmeden müzikseverlerle buluşturarak önemli bir kültür hizmeti gerçekleştirdiği hatırlatılarak, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın bu albümleri TFM Müzik işbirliğiyle bu albümleri yeniden yayınlamaya başladığı belirtildi.

Verilen bilgiye göre, koleksiyonun ilk albümü en güzel İstanbul şarkılarını bir araya getiren ve Emel Sayın ve Modern Folk Üçlüsü tarafından seslendirilen "İstanbul Şarkıları" oldu. Yeniden müzikseverlerle buluşan albümde toplam 15 şarkı yer alırken, Salat-ı Ümmiye, Aziz İstanbul, Küçüksu'da Gördüm Seni, Beykoz Konakları, Çek Küreği Güzelim, Çerağan Vakti, Kalamış, Biz Heybeli'de, Bahar Geldi Gül Açıldı, Adalardan Bir Yar Gelir, Dün Göztepe'nin, Beyoğlu'nda Gezersin, Kız Sen İstanbul'un Neresindensin, İstanbul'u Artık Hiç Sevmiyorum ve Katibim isimli şarkılar da albümde seslendiriliyor.

Serinin Ocak ayında yayınlanacak ikinci albümünde ise "Kaç Yıl Geçti Aradan" Türk Pop Müzik Tarihi / "1960-70'li Yıllar". 30 şarkılık albümde 1960'lı ve 70''li yılların e n sevilen pop şarkıları yer alıyor. Barış Manço'nun Dağlar Dağlar, Bülent Ortaçgil'in Olmalı mı Olmamalı mı, Sezen Aksu'nun Kaç Yıl Geçti Aradan, Cem Karaca'nın Resimdeki Gözyaşları ve Nilüfer'in Her Yerde Kar Var gibi şarkılar öne çıkıyor.

YKY'den verilen bilgide, Münir Nurettin Selçuk'un dört CD'den oluşan Üstat albümü, yirmi CD'den oluşan Büyük Besteler Büyük Ustalar albümü, Âşık Veysel, Müzeyyen Senar, Özdemir Erdoğan, Ahmet Özhan ve Bekir Sıtkı Sezgin'in albümlerinin de gelecek aylarda müzikseverle buluşacağı kaydedildi.(ANKA)

(NÇ/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title