Haberler

Türk İşi Fantastik Filmler Festivali

Festivalin kapanış töreninde Yeşilçam'ın emektarlarından Lale Belkıs, Aytekin Akkaya, İhsan Gedik ve Nejdet Arkın'a "onur ödülü" verildi

Fantasturka Türk İşi Fantastik Filmler Festivali'nin kapanış töreninde, Yeşilçam'ın emektarlarından Lale Belkıs, Aytekin Akkaya, İhsan Gedik ve Nejdet Arkın'a "onur ödülü" sunuldu.

Yeşilçam filmlerinde genellikle "kötü kadın" rollerinde oynayan Lale Belkıs, Cine Majestic'te düzenlenen törende,  gençlerin elinden böyle bir ödül almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Ödülü sinema emektarları adına alıyorum" dedi.

Kalıcı olmanın önemine işaret eden Belkıs, gençlere yıllar sonra da hatırlanacak işler yapmaya önem vermelerini tavsiye etti.

Belkıs, her gittiği yerde çok samimi karşılandığını da dile getirerek, "Bana 'kötü kadın' diyorlar ama filmlerde hep benim sevgilimi, kocamı elimden almaya çalıştılar, ben ne yapsaydım" ifadesini kullandı.

Festival ekibince, "Türk sinemasının fantastik filmlerinin daimi bekçisi" olarak tanıtılan Nejdet Arkın ise "Bir sinema emekçisi olarak hayatımda ilk defa plaket alıyorum. Çok onur duydum"  dedi.

Aytekin Akkaya bir yakınının vefatı, İhsan Gedik ise sağlık sorunları nedeniyle törene katılamadı.

Festival yönetmeni Kerem Akkoyunlu, tören öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğe katılımın çok iyi olduğunu ve toplam 3 bin kişinin filmleri izlediğini söyledi.

"Sihirbazlar Kralı Mandrake Kiling'in Peşinde" filminin ilk kez Fantasturka'da izlenmesinden gurur duyduklarını belirten Akkoyunlu, "Sinema Genel Müdürlüğünün Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle oluşturduğu arşivde bu film, Fantasturka sayesinde yer alacak. Bu, bizim ve Türk sineması için büyük bir kazanım. Fantasturka, Türk sinemasının kayıp filmlerinin izini sürmeye devam edecek. Gelecek yıl ise festival hem Ankara hem de İstanbul'da yapılacak" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Lale Belkıs İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title