Haberler

Tarihi Hızır İlyas Köşkü Yalnızlığa Terk Edildi

Tarihi Hızır İlyas Köşkü yalnızlığa terk edildi KAYSERİ - Kayseri'de, Anadolu Selçuklu döneminde yaptırılan Hızır İlyas Köşkü, yalnızlığa terk edildi.

Tarihi Hızır İlyas Köşkü yalnızlığa terk edildi

KAYSERİ - Kayseri'de, Anadolu Selçuklu döneminde yaptırılan Hızır İlyas Köşkü, yalnızlığa terk edildi. Duvarlarına sprey boya ile yazılar yazılan tarihi köşkün, bazı duvarları da çökmüş durumda.

Kocasinan ilçesinde ki Hıdrellez Tepesi'nde bulunan İlyas Bey Köşkü'nün son hali içler acısı. 1241 yılında yaptırıldığı düşünülen köşkün, bakımsız hali görenleri üzüyor. Kenti tepeden gören bir konuma sahip olan köşkün bütün duvarlarına sprey boya ile yazılar yazılmış halde atıl bir vaziyette ziyaretçilerini bekliyor.

"Hızır Bey Köşkü'nü Selçuklu sultanları kullanmış"

Bazı araştırmacılara göre, Hızır İlyas Köşkü Çifte Medrese'deki şifahanesinin göğüs hastalıkları bölümü olarak kullanıldığı söylenirken, bazı araştırmacılar da, Selçuklu sultanlarının bu köşkte dinlendiklerini belirtiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Hızır İlyas Selçuklu Kayseri Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title