Haberler

Sonsuza Dek Boğaz'ın Kızı Olacak

Sanat Yaşamı Boyunca "La Diva Turca" Olarak da Anılan Dünyaca Ünlü Soprano Leyla Gencer'in Külleri, 16 Mayıs'ta, Vasiyeti Üzerine İstanbul Boğazı'na Savrulacak.

Sanat yaşamı boyunca “La Diva Turca” olarak da anılan dünyaca ünlü soprano Leyla Gencer'in külleri, 16 Mayıs'ta, vasiyeti üzerine İstanbul Boğazı'na savrulacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Milano'da 9 Mayısta ölen Gencer'in vasiyeti üzerine küllerinin, ilahi müzik eşliğinde Boğaz sularında İstanbul rüzgarıyla buluşturulacağı belirtildi.

Açıklamada, 16 Mayıs cuma günü saat 11.30'dan itibaren Dolmabahçe Sarayı bahçesinde, Mozart ve Saygun müziğinden oluşan bir program gerçekleştirileceği ve programı orkestra şefi Rengim Gökmen yönetimindeki İstanbul

Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu'nun sunacağı kaydedildi.Açıklamada, bu törene tüm sanatseverlerin davetli olduğu da ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title