Haberler

Son Kuşlar" İstanbul Film Festivali'nde Yarışacak

Yönetmen Bedir Afşin'in ilk uzun metraj filmi olan "Son Kuşlar", 33. İstanbul Film Festivali'nde yarışmaya hak kazandı.

Yönetmen Bedir Afşin'in ilk uzun metraj filmi olan "Son Kuşlar", 33. İstanbul Film Festivali'nde yarışmaya hak kazandı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, "Son Kuşlar" filmi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen festival kapsamında, 2012 yılında bir trafik kazasında yaşamını yitiren genç yönetmen Seyfi Teoman anısına verilecek "Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü" için yarışacak.

"TRT TV Filmleri" projesi kapsamında bir TRT ve Arkadaş Film yapımı olan "Son Kuşlar"ın senaryosu ise Bünyamin Duranoğlu ve Bedir Afşin'e ait.

Yapımcılığını da Bünyamin Duranoğlu'nun üstlendiği film, büyük kentlerde yaşayan her bireyin temel şikayetlerine sahip olan esnaf Bekir'in bir süreliğine İstanbul'u terk edip memleketine tatile gitmesini ve onun av merakı sonucu köyde gelişen olayları anlatıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Afşin, Anadolu'dan büyük şehirlere göç edenlerin şehir hayatına alışamadığını fark ettiklerinde senaryoyu yazmaya karar verdiklerini belirterek, "Bekir karakteriyle birlikte yola çıktık ve doğup büyüdüğü topraklara gittik. Bekir'i yetiştiren topraklar ve insanlar onun sınır tanımaz arzularına direnirse acaba ne olur diye düşündük. Ortaya biraz ütopik, biraz komik, bir yönüyle de fazlasıyla gerçek bir filmin çıktığı kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı.

Festivalin, "Yeni Türkiye Sineması" kapsamında 9 Nisan'da gösterilecek olan filmde Şahverdi Ali Eren, Fatma Öney, Sencar Sağdıç, Ergül Coşkun, Tolga Kortunay, Fatih Sönmez ve Turgay Atalay gibi isimler rol alıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Seyfi Teoman Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title