Haberler

Sinop'a yılın ilk kruvaziyer seferi gerçekleşti

Güncelleme:

Sinop'a yılın ilk kruvaziyer seferi gerçekleştiSİNOP Rusya'nın Soçi kentinden yola çıkan kruvaziyer gemisi, 524 yolcusu ile ilk ziyaretini Sinop limanına gerçekleştirdi.

Sinop'a yılın ilk kruvaziyer seferi gerçekleşti

SİNOP Rusya'nın Soçi kentinden yola çıkan kruvaziyer gemisi, 524 yolcusu ile ilk ziyaretini Sinop limanına gerçekleştirdi. Gemi, yarın akşama kadar Sinop'ta konaklayacak.

Panama bandıralı ve ağırlıklı olarak Rus turistleri taşıyan Astoria Grande adlı kruvaziyer gemisi, Sinop Limanı'na 2023 yılının ilk seferini Ramazan Bayramı'nın birinci gününde gerçekleştirdi. 524 yolcusu ve 388 personeliyle 912 kişiyi taşıyan gemi, limanda horon ekibiyle karşılandı. Gemi Sinop'ta bir gece konaklayacak, ardından 23 Nisan'da Bartın'ın Amasra limanında olmak için hareket edecek.

Kruvaziyer seferlerinin organizasyonunu sağlayan turizmci Burhan Levent, yılın ilk ziyaretinde 900'e yakın kişiyi taşıdığını belirterek, "Gemimizin bugün ilk seferi Sinop Limanı'nda, 524 yolcu ve 388 personel ile gelmektedir. Soçi'den gelip Sinop Limanı'na yanaştırıyoruz. Overtime olarak, bir gece konaklayacak ve yarın akşam hareket edecek. İnşallah bu sezon iyi olur diye umuyoruz. Haziran'da tekrar seferlere başlayacak, Ekim ayına kadar devam edecek. Esnafın çok memnun olduğunu görüyoruz, bu sene inşallah daha hazırlıklı olduklarını düşünüyorum. Sinop'a ekonomik katkısı daha çok olacaktır" diye konuştu. Karadeniz'de 2 önemli limandan birinin Sinop olduğuna değinen Levent, "Karadeniz Havzası'nda 2 önem arz eden limanlardan biri Sinop, diğeri Trabzon'dur. Onun için yıllardan beri biz kruvaziyer turizmi için uğraş veriyoruz. Direk Soçi'den buraya geldi, buradan Amasra Limanı'na gidecek, 23 Nisan sabahı orada olacak" şeklinde konuştu.

Turistlerin Sinop'ta yapacağı geziyi organize eden ekibin kaptanı Ahmet Şahin, "Misafirlerimizi limanda karşıladıktan sonra şehir turumuz olacak, limanımızı göstereceğiz, ardından Sinop'u koruyan çevreleyen kalemizi göstereceğiz. Arkeoloji Müzesi, Hamsilos Koyu derken bugün Sinop'u misafirlerimize tanıtmış olacağız. Karadeniz'de yeni bir şey kruvaziyer turizmi, Ege'de, Akdeniz'de uzun yıllardır devam ettiği için insanlarımız bölgeye katkısını henüz tam olarak anlayamadılar. Ama yakın zamanda vermiş olduğu ekonomik ferahlık mutlaka hissedilecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Rusya Sinop Soçi Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title