Haberler

Sezgilerimle Hareket Edeceğim

61'inci Cannes Film Festivali'nde 'Üç Maymun' Filmiyle Altın Palmiye İçin Yarışan Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Sinema Kariyerinde Gelecek Dönemde de Sezgileriyle Hareket Etmeye Devam Edeceğini Söyledi.

61'inci Cannes Film Festivali'nde ''Üç Maymun'' filmiyle Altın Palmiye için yarışan yönetmen Nuri Bilge Ceylan, sinema kariyerinde gelecek dönemde de sezgileriyle hareket etmeye devam edeceğini söyledi.

Nuri Bilge Ceylan, "Üç Maymun" filminin daha önceki filmlerinden çok farklı olması nedeniyle "gelecek dönemde ne yapacağını tam bilmediğini, bilmek de istemediğini" belirtti.

 

Ceylan, "Sezgilerime göre hareket etmek istiyorum. İnsanın ruh ve moral hali önemli. Yani dönem dönem ruh çalkalanır. Bu planlanan mimari proje değil ki, insan sürüklenir rüzgarlara kapılır. Yaşadığımız olaylar önemli. Gelecek hakkında ne yapacağımı bilemem. Bu film de böyle oldu" dedi.

 

Son filminde seçtiği renklerle ilgili soruyu yanıtlayan Ceylan, "renk konusunun göreceli bir konu olduğunu" belirterek, "standartların dışına çıkıldığında olumlu veya olumsuz eleştiri gelmesinin doğal olduğunu" ifade etti.

 

Ceylan, "Kimisi kırmızı, kimisi maviyi sever. Standardın biraz dışına çıktığınızda, göreceli hale geliyor ve kimisi tepki gösteriyor. Ben bunun böyle olmasını istedim. Tutacak yere olmayan bir tartışma. Standardın dışına çıktığınızda bu tartışılacak bir konuda da oluyor" dedi.

 

"Festivalde siyasi filmlerin ön plana çıktığı" yolundaki yorumları değerlendiren Ceylan, festivalin yarışma bölümüne daha fazla film çağrılması yüzünden bu tür bir tartışmanın ortaya çıkmasının da doğal olduğunu söyledi.

 

Bu tür tartışmaların hep olduğunu ve ileride de olacağını belirten Ceylan, Sean Penn'in jüri başkanı olmasının da bu konuyu daha fazla gündeme getirmiş olabileceğini ifade etti.

 

Bu arada Kültür ve Turizm Bakanlığı, 61'inci Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan Nuri Bilge Ceylan'ın "Üç Maymun" filmi için bir gece düzenledi.

 

Türkiye gecesine, festivale katılan ve dünyanın dört bir yanından gelen sinema dünyasının temsilcileri iştirak etti.

 

Yönetmen Bilge Ceylan, filmin başrol oyuncuları Yavuz Bingöl, Hatice Arslan, Ahmet Rıfat Şungar, Ercan Kesal ve filme emeği geçen diğer sinemacılar da gecede hazır bulundu.

 

Cannes'ın gözde mekanlarından "Radoplage"da düzenlenen gecede, Selim Sesler ve grubu davetlilere neşeli dakikalar yaşattı.

 

Geceye Türk sinema dünyasından, oyuncu, yönetmen, film eleştirmeni veyapımcıların aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Nuri Bilge Ceylan'ın filmi, önceki gün festival sarayında davetlilere gösterilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title