Haberler

Sakarya Sanat Merkezi Cumartesi Günü Açılıyor

Güncelleme:

Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel sanat Yönetmenliği'ni bir dönem yapan tiyatro oyuncusu ve eğitmen Ragıp Savaş, Tan Sağtürk ve Can Gürzap ile birlikte "Sakarya Sanat Merkezi"ni açmak için hazırlıkları tamamladı.

Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel sanat Yönetmenliği'ni bir dönem yapan tiyatro oyuncusu ve eğitmen Ragıp Savaş, Tan Sağtürk ve Can Gürzap ile birlikte Sakarya'da başta tiyatro, bale, müzik ve resim ana sanat dalları olmak üzere birçok branşta akademik sanat eğitimi vermek için Sakarya Sanat Merkezi açmak için hazırlıkları tamamladı.

Savaş, önümüzdeki cumartesi günü açılacak olan sanat merkezinin tanıtımıyla ilgili olarak basın toplantısı yaptı. Bale sanatçısı Tan Sağtürk, sinema ve tiyatro oyunculuğu eğitmeni Varlam Nikoladze'nin de katıldığı toplantıda konuşan Ragıp Savaş, Sakarya Sanat Merkezi'nde tiyatro, bale, müzik, resim dersleri verileceğini söyledi. Daha önce Kocaeli'nde de sanat eğitimi veren İzmit Sanat Merkezi'ni açtıklarını hatırlatan Savaş, şöyle dedi:

"Sanat merkezimiz yaratıcı, drama, street jazz, modern dans, salsa, zumba, Latin danslar, tango, diksiyon, etkili iletişim branşlarında ders vermektedir. İzmit'te çok sayıda tiyatro öğrencisi yetiştiren merkez ayrıca çok sayıda öğrencisini konservatuvara yerleştirmiştir. Sakarya'da da bu sanat eğitimi faaliyetlerini yürütecek bir merkez kuruyoruz. Ünlü sanatçılar Sakarya'ya gelerek ders verecek. Doğru sanat eğitimi kişisel gelişim ve insan ilişkileri üzerinde olumlu etkiler yapar. Küçük yaşta başlayan sanat eğitimi ilerleyen yıllarda kişiler üzerinde mutlaka müspet bir fayda sağlar."

Can Gürzap, Bülend Özveren, Tan Sağtürk, Elçin Temel ve Varlam Nikoladze gibi isimlerin sanat merkezinde eğitim, etüt ve konferans vereceğini söyleyen Savaş, "Eğitimini başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek. Mart ayının sonunda başlayacak olan dersler haziran ayının 15'inde sona erecek. Talebe göre yaz aylarında da eğitim verebileceğiz" diye konuştu.

- Sakarya / Adapazarı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Tan Sağtürk Ragıp Savaş Sakarya Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title