Haberler

Ressam İrfan Ertel’den ‘İnsan ve Doğa’ resim sergisi

Gündelik hayatın içinde gözden kaçan ayrıntıları, güzellikleri ve çelişkileri göstermeyi amaçlayan ressam İrfan Ertel'in 'İnsan ve Doğa' adlı kişisel sergisi 11 Mart 2010'da Schneidertempel Sanat Merkezi'nde açılıyor.

İrfan Ertel'in, 35 dolayında yağlı boya tablosunun yer aldığı sergide, doğadan seçtiği ayrıntılar ve Anadolu'nun kırsal kesiminden emekçi kadın portreleri dikkat çekiyor. Gündelik hayatta suskun ve sessiz olan kadınlar Ertel'in tuvallerinde yüzlerdeki çizgilerle konuşuyor; çoğu zaman yanından hızla geçip giderken fark bile etmediğiniz dikenler ise sanatçının fırçasıyla canlanarak, size yavaşlamanızı ve doğadaki güzellikleri görmenizi fısıldıyor. Serginin en dikkat çekici tablolarına konu olan zeytin ağaçlarına sanatçı gerçekçi bir yaklaşım ve yorumlamalarla yeniden bakıyor.

1951 Muğla doğumlu İrfan Ertel, ilk kişisel sergisini 1974'te, İstanbul Devlet

Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'de öğrenciyken açtı. Mezuniyet sonrası resim çalışmalarına ağırlık veren sanatçı, bugüne kadar 12 karma sergiye katıldı. "İnsan ve Doğa" sergisi ise sanatçının 31. kişisel sergisi.

İrfan Ertel'in birçok yapıtı yurtiçi ve yurtdışı koleksiyonlarda yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title