Haberler

    Mustafa Kemal'le Bin Gün - Latife

    Mustafa Kemal'le Bin Gün - Latife oyunu Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde sizlerle...Yazan: Nezihe ArazYöneten: Hakan AltınerDekor ve Kostüm Tasarım: Osman ŞengezerIşık Tasarım: Yüksel AymazOynayan: Dilek Türker1975 yılında öldüğü güne kadar Mustafa Kemal'le olan evliliklerini bir sır olarak...

    Mustafa Kemal'le Bin Gün - Latife oyunu Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde sizlerle...

    Yazan: Nezihe Araz

    Yöneten: Hakan Altıner

    Dekor ve Kostüm Tasarım: Osman Şengezer

    Işık Tasarım: Yüksel Aymaz

    Oynayan: Dilek Türker

    1975 yılında öldüğü güne kadar Mustafa Kemal'le olan evliliklerini bir sır olarak saklayan Latife Uşakizade Hanımefendinin ağzından bir Mustafa Kemal öyküsüdür. Bir milletin ayağa kalkış öyküsüdür. Latife, bu öykünün içinde Paşa'ya aşık bir genç kadındır. Köklü bir ailenin asi kızı gibi dursa da, birkaç yabancı dili ana dili gibi konuşan,  piyano çalan, kendinden emin, etkileyici bir genç kadındır Latife. Mustafa Kemal de onu sevmiştir. Ama Atatürk, Latife Hanım'a duyduğu sevginin yanı sıra, milletine aşıktır. Millete duyulan bu aşk, ülkeye duyulan bu aşk, kolay kolay başka aşklara izin vermez. Nezihe Araz'ın güçlü kalemi, Dilek Türker'in incelikli oyunculuğuyla birleşince, gözyaşlarınıza hakim olamayacağınız bu tiyatro oyunu ile büyüleniyorsunuz.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Hakan Altıner Nezihe Araz Kadıköy Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title