Haberler

Keman Virtüözü Perlman, İstanbul'da Konser Verdi

Müzik otoritelerince 20. ve 21. yüzyılın “en üstün keman virtüözü” kabul edilen Itzhak Perlman, İstanbul'da konser verdi.

İstanbul Kongre Merkezi'ndeki konserde Perlman’a, ünlü piyanist Rohan Silva eşlik etti. Konseri, sanat ve cemiyet dünyasından isimlerin de aralarında bulunduğu 3 binden fazla kişi izledi. Perlman, konserinde her zaman olduğu gibi eserlerini, 20 milyon dolar değerindeki, 1714 yapımı antik Soil Stradivarius kemanıyla çaldı. İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan Perlman, dakikalarca ayakta alkışlandı.

- 5 ayrı dalda Grammy ödülü

Itzhak Perlman, 1945'te Tel Aviv’de doğdu. Sanatçının kemana ilgisi, radyodan dinlediği klasik müziklerle başladı. Büyük keman eğitimcisi Ivan Galamian ve onun asistanı Deraothy DeLay ile Juilliard Okulu’nda çalışmak için ABD’ye taşınmadan önce Shulamit Konservatuvarı ve Tel Aviv Müzik Akademisi’nde Rivka Goldgart ile çalıştı.

Perlman, 4 yaşında çocuk felci geçirdi. İyi bir düzelme göstererek koltuk değnekleriyle yürümeyi öğrenen müzisyen, bugün genellikle koltuk değneklerini kullanmakla beraber, hareket etmek ve otururken keman çalmak için elektrikli amigo scooter kullanıyor.

5 ayrı dalda Grammy ödülüne sahip Perlman’ın, Harvard, Yale, Brandeis, Roosevelt, Yeshiva ve Hebrew üniversitelerinden fahri ve onursal doktoraları bulunuyor.

Muhabir: Melik Fırat YücelYayınlayan: Erdal Turanlı

Kaynak: Star / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title