Haberler

"Karagöz Balıkçı" 27 Mart Darülaceze Kayışdağı Tesisleri'nde

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "27 Mart Dünya Tiyatro Günü"nde Karagöz Balıkçı adlı çocuk oyununu Darülaceze Kayışdağı Tesisleri'nde sahneleyecek.

100. yılını kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "27 Mart Dünya Tiyatro Günü"nde Karagöz Balıkçı adlı çocuk oyununu Darülaceze Kayışdağı Tesisleri'nde sahneleyecek. Özgür Atkın-Ceren Hacımuratoğlu'nun yazdığı Özgür Atkın'ın yönettiği Karagöz Balıkçı, saat 13.00'te seyirciyle buluşacak.

Hacivat, işsiz Karagöz'e balık tutması aklını verir. Kendi yaptığı sandalla denize açılan Karagöz, türlü türlü deniz canlıları ile karşılaşır. Bu karşılaşmaların gölge perdesinde eğlenceli ve fantastik bir şekilde anlatıldığı "Karagöz Balıkçı", Geleneksel Karagöz'ün klasik oyunlarından biri olan "Balık" oyunu temel alınarak; dildeki komiğin görsel karşılıklarıyla yeniden yazıldı. "Karagöz Balıkçı", 7'den 77'ye tüm izleyicileri kendi öz tiyatromuzun temeli ile tanıştırmak için yola çıkıyor.

7 yaş ve üzeri çocukların izleyebileceği oyunda; Destan Batmaz, Elyesa Çağlar Evkaya, Can Alibeyoğlu rol alıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

istanbul büyükşehir belediyesi darülaceze 27 mart Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title