Haberler

İskenderun'daki Aziz Nikola Kilisesi'nin Çan Kuleleri Kaldırıldı

Güncelleme:

İskenderun'daki Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin depremde ağır hasar gören çan kuleleri, risk teşkil ettiği için bulunduğu yerden kaldırıldı. Kilisenin restorasyon çalışmaları devam ediyor.

HATAY'ın İskenderun ilçesinde depremde ağır hasar gören Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin iki çan kulesi, risk teşkil ettiği için bulunduğu yerden kaldırıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen İskenderun'daki Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin bir kısmı yıkıldı. Geri kalan bölümleri de ağır hasarlı olan kilisenin yeniden ayağa kaldırılması için Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun kararıyla güçlendirme ve restorasyon kararı alındı. Kilisenin risk teşkil eden iki çan kulesi 7 saatlik yapılan çalışmalarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Kilisenin Vakıf Başkanı Can Teymur, "Risk teşkil eden iki çan kulesini de söküyoruz. Çünkü devrilme tehlikesi söz konusu. Buradaki teknik ekip, inşaat mühendisi ve müteahhit firmamızla birlikte bu sökülme işlemini yerine getiriyoruz. Kültür Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle anıtsal ve kültürel olarak buranın da restorasyon projesiyle tekrar eski haline gelmesini temenni ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

İskenderun Aziz Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title