Haberler

'Gediz' Dergisi 71 Yıl Aradan Sonra Tekrar Çıktı

Manisa'da 1930'lu Yıllarda Halkevi Tarafından Yayın Hayatına Başlayan Kültür-sanat-edebiyat Dergisi Gediz, 71 Yıl Aradan Sonra Manisa Kültür Sanat Kurumu Tarafından Yeniden Çıkarılmaya Başlandı.

Manisa'da 1930'lu yıllarda Halkevi tarafından yayın hayatına başlayan kültür-sanat-edebiyat dergisi Gediz, 71 yıl aradan sonra Manisa Kültür Sanat Kurumu tarafından yeniden çıkarılmaya başlandı.

Manisa Kültür Sanat Kurumu öncülüğündeki girişim ilk meyvesini verdi. 1930'lu yıllarda çıkmaya başlayan ve 105 sayı yayınlanan Gediz dergisi, 1990'lı ve 2000'li yıllarda da iki kez canlandırılmaya çalışılmıştı. Manisa merkezli bir kent kültürü ve edebiyat dergisine gereksinim olduğunu düşünen bir grup edebiyatsever, Manisa Kültür Sanat Kurumu'nun öncülüğünde, 71 yıl aradan sonra Gediz'i yeniden yayınlamaya başladı.

Manisa Kültür Sanat Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Gediz dergisi sahibi Mustafa Pala, Gediz'in sayfalarının, yazıyı, edebiyatı, öyküyü, şiiri, araştırmayı, kent kültürünü sevenlere açık olacağını belirterek, "Çok iddialı bir söz ama Gediz yazmak isteyenler için bir okul, bir basamak olmalı. Nitelikli ürünlere hep açık olacağız" dedi. Taşrada edebiyat dergisi yayınlamanın güçlüklerine dikkat çeken Mustafa Pala şöyle konuştu: "Manisa merkezli bir edebiyat dergisi çıkaracağız ama ülke çapındaki usta yazar ve şairlerin de ürünlerine yer vereceğiz. Ancak sayfalarımızın önemli bölümünü Manisa ve çevresinde yazıp çizen, edebiyat potansiyeline sahip olan gençlere açacağız." Gediz'in ilk sayısında, aralarında Sina Akyol, Bedirhan Toprak, Şükran Farımaz, Gültekin Emre, İrfan Sayar, Ahmet Günbaş, Olcay Özmen, eski Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Turgay Tanülkü'nün de bulunduğu pek çok yazar, şair, karikatürist ve araştırmacının imzaları bulunuyor. Derginin sorumlu yayın müdürlüğünü Ahmet Çınar, yazı kurulu üyeliğini de Halil Şahan, Hakkı Avan, Şükran Farımaz, Erşen Akar, Mehmet Özceylan sürdürüyor.

Kent kültürü ve edebiyat dergisi Gediz Ocak, Mayıs, Eylül aylarında olmak üzere, yılda üç kez yayınlanacak.

(ÖA) 14.06.2008 12:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title