Haberler

Fikriye ve Latife Mustafa Kemal'i Sevdim

Güncelleme:

"Fikriye ve Latife-Mustafa Kemal'i Sevdim"; 13 Şubat'ta Tiyatro Karnaval Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi'nde.

Dilruba Saatçi'nin, bir devre ışık tutan oyunu "Fikriye ve Latife – Mustafa Kemal'i Sevdim"; 13 Şubat 2013, Çarşamba akşamı saat 20:30'da Tiyatro Karnaval Gönül Ülkü- Gazanfer Özcan Sahnesi'nde yeniden tiyatroseverlerle buluşacak!

Almanya'da büyüyen Türk oyuncu, yönetmen ve yazar Dilruba Saatçi'nin, iki yıl aranın ardından yeniden sahnelemeye başladığı ödüllü oyunu "Fikriye ve Latife – Mustafa Kemal'i Sevdim"; Mustafa Kemal'e aşık iki kadının duygularını, çelişkilerini, pişmanlıklarını, farklılıklarını, benzerliklerini ve vazgeçemedikleri büyük sevdalarının aynı sahneye taşıyor.

"Fikriye ve Latife – Mustafa Kemal'i Sevdim"; farklı kültürlerde ve sosyoekonomik şartlarda yaşayan, ortak noktaları Mustafa Kemal'e duydukları aşk olan iki kadını modern bir yorumla, müzik ve dans eşliğinde tiyatro izleyicisine aktarıyor. Romantik, zarif, akıllı, çalışkan, hasta ve Mustafa Kemal'e olan aşkında gerçek dışı düşünen Fikriye Hanım karakteri ile kendinden emin, eğitimli, cesur, kıskanç, zaman zaman verdiği sert tepkiler yüzünden pişmanlıklar yaşayan, aşkını istediği gibi iletemeyen Latife Hanım karakterleri arasında ustalıkla geçiş yapan Dilruba Saatçi; iki kadının yaşadıklarını taraf tutmadan anlatıyor.

Türkiye'nin yakın tarihi için çok önemli iki kadının aşk mücadelesini tiyatro sahnesine taşıyan "Fikriye ve Latife – Mustafa Kemal'i Sevdim"; Saatçi'nin hem oyunculuk, hem de yazarlık konusundaki müthiş yeteneğini ortaya koyuyor. İki kadına, sözcükleri ve bedeniyle hayat verirken ruha işleyen bir oyunculuk sergileyen Dilruba Saatçi'nin "Fikriye ve Latife – Mustafa Kemal'i Sevdim" adlı oyunu; 13 Şubat 2013, Çarşamba akşamı saat 20:30'da Tiyatro Karnaval Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi'nde sergilenecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Gazanfer Özcan Almanya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title