Haberler

    Duyumsama ve Etkileşim Atölyesi Mert Talat Dilekçioğlu

    Mert Talat Dilekçioğlu sunumu ile gerçekleşecek Duyumsama ve Etkileşim Atölyesi, drama teknikleriyle birbirimizi anlama,duyumsama ve anlamlandırma yollarında ilerlerken, bize gündelik yaşantımızı kolaylaştıracak yeni teknikler ve methodlar kazandırıyor!

    Mert Talat Dilekçioğlu sunumu ile gerçekleşecek Duyumsama ve Etkileşim Atölyesi, drama teknikleriyle birbirimizi anlama,duyumsama ve anlamlandırma yollarında ilerlerken, bize gündelik yaşantımızı kolaylaştıracak yeni teknikler ve methodlar kazandırıyor!

    İnsanlar birbirlerini tanımanın ne kadar güç olduğunu bildikleri için bu zahmetli işe teşebbüs etmektense, körler gibi rastgele dolaşmayı ve ancak çarpıştıkça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmayı tercih ediyor."

    ? Sabahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna

    Duyumsama atölyesi, drama teknikleriyle birbirimizi anlama,duyumsama ve anlamlandırma yolunda yeni bir adım atıyor, kendine ve yaşama dair geliştirdiği sıradışı farkındalıkla da fütursuz olmayı başarıp(ki buradaki futursuzluk çekinmeden korkusuzca anlamı taşıyor) insani değerler üzerinden ruha dokunabilmenin enerjisiyle ilerliyor.

    Aman canım 3 saatte ne gibi değişikler olacak hayatımda' demeden önce sizinle bilimsel bir çalışmayı paylaşmak isteriz.

    Dünyanın manyetik alanının tüm canlıları birbirine bağladığı açklandı. Bulgulara göre kalbi sevgi ve şefkat gibi olumlu hislere yönlendirdiğimizde kalpten sosyal çevremizi( ev,okul,iş,..) etlkileyecek manyetik dalga yayılır. Farklı bireylerin kalpleri benzer dalgalar yaydıklarında oluşan enerjik alan sayesinde insanlar daha kolayca bir araya gelebilir.Yani teorik olarak yeterli sayıda kişiden oluşan bir grubun sekronize bir şekilde aynı dalgayı etrafa yayması,tüm dünyayı etkileyebilir'  yukarıdaki sözler Quantum Intech Genel Müdürü Dr. Deborah Rozman'a ait.

    Bu bilimsel bilgi gösteriyorki birbirimizden kopuk yaşıyamıyoruz kollektif bilinç altımız birbirimizi iyi ya da kötü yönde etkiliyor. Birbirimizi ötekileştirmeye değil sevgi dili ile duyumsamaya ihtiyacımız var. Bu atölye sizlere günlük telaşlarımızdan biraz sıyrılıp, doğru düşünme davranma ve duyumsama için 3 saatlik fırsat sunuyor.

    Kazanımlar

    •Doğru nefes tekniği (Diyafram kullanımı)

    •Atmosfer oluşturma ve atmosferi yönlendirme

    •Hayatı ritimsel duyabilme ve hayata ritim katabilme

    •Topluluk önünde heyecanı ve nefesi dengeleme

    •Kendinizi ifade ederken jest ve mimikleri doğru kullanma

    •Beden dilim insanlara ne söylüyor ben ne anlıyorum

    •Drama teknikleri ile birbirimizi anlama ve duyumsayabilme.

    Eğitmen Hakkında

    Mert Talat Dilekçioğlu, 1983 ankara doğumlu başkent oyun atölyesi oyuncusu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nde eğitim almıştır.Spikerlik, radyo, reklam, tiyatro oyunculuğu dallarında bir çok ödülü bulunmakta, aktif olarak seslendirme ve oyunculuk yapmaktadır. Birçok TV projesinde yer almıştır.

    Yunus Emre Enstitüsü Türkçenin Sesi Radyosu'nda yapımcı ve sunucu olarak yer almaktadır. Sunuculuk ve radyoculuk dalında da birçok ödülü bulunan Dilekçioğlu, bireysel ve kurumsal olarak çeşitli alanlarda eğitim çalışmalarına devam etmektedir.

    "Öyküler ancak onları anlatabilecek olanların başından geçer demişti biri bir gün: Aynı şekilde belki yaşantılar da onları yaşayabilecek olanlara sunarlar kendilerini."

    ? Paul Auster, The New York Trilogy

    Öykülerimize sahip çıkmak için nbeyin duyumsama atölyesinde buluşuyoruz.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Sabahattin Ali Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title