Haberler

'Dua' temalı hat sergisi Taksim Camii Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluştu

Güncelleme:

'Dua' temalı hat sergisi Taksim Camii Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluştu

İSTANBUL - 'Dua' temalı hat sanatı eserleri Taksim Camii Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Albaraka Türk Uluslararası Hat Yarışması'nın 'Dua' temalı ödüllü eserleri, Taksim Camii Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluştu. Hat sanatı eserlerinin yer aldığı sergi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak ve Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Yorulmaz'ın katılımıyla gerçekleşti. 200'e yakın eser arasından seçilen hat sanatı eserleri Ramazan Ayı boyunca ziyaretçileri bekliyor olacak.

Serginin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, "Taksim Camii mimarisiyle, estetiğiyle, ihtişamıyla, kültürel yönüyle kendisi bir sanat eseridir. Taksim Camii sadece bir cami değil, bir külliye yaklaşımıyla yapılmış bir yer. Caminin diğer bölümünde geleneksel kültürümüzü geleceğe taşıyacak tarihi kültürel bir salon var. Hem dini musikimizi icra edeceğimiz geleneksel sanatlarımızı geçmiş formlarından geleceğe taşımak istiyoruz. Dinimizin ilmi tarafının yanında kültürel tarafını da ön plana çıkaracak bir gayreti hedeflemiştik. Beyoğlu Kültür Yolu kapsamında önümüzdeki aylarda güzel bir program silsilesi yapacağız" dedi.

Yarışma hakkında bilgi veren Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Yorulmaz "Bankamız, 2005 yılından beri her üç senede bir uluslararası hat sanatı yarışmasını düzenliyor. Her yarışmada sosyal olarak önem verdiğimiz farklı bir tema seçiyoruz. Bu seneki temamız 'Dua' oldu. Yarışmalarda 16 ülkeden başvurular aldık. 200'e yakın eser başvurdu. Eserler hat sanatı ustalarımız, jürimiz tarafından değerlendiriliyor. Bu eserlerden dereceye girenleri ödüllendiriyoruz. Sonrasında bu eserleri depomuzda tozlandırmıyoruz. Ülkemizde farklı şehirlerde ve farklı ülkelerde sanatseverlerle buluşturuyoruz. Taksim Camii bir medrese ve külliye yaklaşımıyla yapılmış bir yer. Bu sergi de bu yaklaşımın bir parçası. Bizde bunun paydaşı olmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Albaraka Türk Taksim Camii Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title